Άλλη μια μέρα του Euro μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δυστυχώς όχι με ιδιαίτερη επιτυχία για την στήλη μας. Η άψογη τακτικά Τσεχία άφησε εκτός συνέχειας την Ολλανδία, που στην πρώτη πραγματική δυσκολία παραδόθηκε δίχως δεύτερες σκέψεις. Από την άλλη, το Βέλγιο πήρε κεφάλι στο σκορ μετά από τον κεραυνό του αδερφού Αζάρ, λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου και έτσι το bet πήγε άπατο.

Ο δρόμος δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και αυτό το γνωρίζαμε από όταν τα πράγματα πήγαιναν κατ’ ευχήν. Όσο πιο βαθιά μπαίνουμε στην διοργάνωση, τόσο θα ζορίζουν τα πράγματα και η αλλαγή πλεύσης γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Με λίγα λόγια, φύλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Αγγλία και Γερμανία είναι αυτό που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα -από την στιγμή της κλήρωσης μάλιστα- και όχι άδικα. Δυο ομάδες που προβλημάτισαν στην φάση των ομίλων αλλά θα δώσουν την μάχη τους για μια θέση στην τελική οχτάδα. Το περισσότερο άγχος βέβαια πέφτει στην πλευρά της ομάδας του Σάουθεγκεϊτ που από ό,τι έχει δείξει η ιστορία, δεν έχει βγει ποτέ σε καλό. Η Mannschaft μπορεί να βρίσκεται σε περίεργη κατάσταση, ωστόσο οι απαιτήσεις στην τελευταία μεγάλη παράσταση του Λεβ είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Άλλωστε όπως φαίνεται, κινείται ήδη σε ρυθμούς Φλικ. Αυτό ίσως την κάνει επικίνδυνη κόντρα σε μια ομάδα που είναι έτοιμη να γίνει βορά αρνητικών σχολίων σε περίπτωση αποτυχίας. Αλλά θα χρειαστεί και προσοχή και από τους δυο. Εξάλλου η φοβική αντιμετώπιση του Γκάρεθ είναι πλέον ορατή από το φεγγάρι. Η ισοπαλία στο ημίχρονο έχει πολλές πιθανότητες.

Στο λιγότερο εμπορικό παιχνίδι της ημέρας τώρα, η Σουηδία υποδέχεται την Ουκρανία. Σίγουρα αυτό το συναπάντημα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τις δυο ομάδες, ωστόσο υπάρχουν μερικές σταθερές που δεν μπορείς να τις παραλείψεις. Η ομάδα του Άντερσον έχει πλέον το know how στις νοκ άουτ αναμετρήσεις (βλέπε παγκόσμιο κύπελλο) και η αήττητη πορεία της μέχρι τους «16» δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψη. Καλή, χρυσή η Ουκρανία αλλά μπροστά σε μια καλοδουλεμένη σκανδιναβική μηχανή, πιστεύω θα βρει τον μάστορα της. Κρατάω τον σκέτο άσο…

Οι επιλογές μου:

Αγγλία – Γερμανία (19:00) X ημίχρονο (2.05)

Σουηδία – Ουκρανία (22:00) 1 (2.47)