Παράξενα εκτυλίχτηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Europa League, όπου δυο γκολ, σε παρόμοιο χρονικό σημείο μάλιστα, “σκότωσαν” το bet και μαζί του κάθε ελπίδα για κάτι καλό. Όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται και η δυσκολία των ζητουμένων, καθώς οι τελευταίες αγωνιστικές, πάντα κρύβουν απροσδόκητες παγίδες.

Το ανοιξιάτικο αυτό Σάββατο δεν αποτελεί εξαίρεση φυσικά. Δυο αναμετρήσεις μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και με αυτές επέλεξα να ασχοληθώ. Κάτι δείχνει να έχει αλλάξει στην Μαρσέιγ μετά την έλευση του Χόρχε Σαμπαόλι και αυτό δεν είναι άλλο από την χαμένη σπίθα στα μάτια των παικτών, που έσβησε κατά την περίοδο βασιλείας του αστείου προπονητικά, Βίλας Μπόας.

Η επιθετική ανομβρία αποτελεί πλέον μια γλυκιά ανάμνηση, αλλά τα αμυντικά προβλήματα της στερούν πολύτιμους βαθμούς σε αυτήν την προσπάθεια της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απέναντι της σήμερα η άκρως επικίνδυνη Λοριάν που έχει έρθει αντιμέτωπη με το φάσμα του υποβιβασμού. Η παραγωγικότητα των δυο ομάδων είναι τέτοια που δεν δικαιολογεί τις τιμές του Over, ειδικά με τις πολλές και σημαντικές απουσίες των Μασσαλών στα μετόπισθεν.

Για την Νόριτς τα πράγματα -στην θεωρία τουλάχιστον- είναι πιο απλά. Λυγίζει την Μπόρνμουθ στο «Κάροου Ρόουντ» και εξασφαλίζει μαθηματικά την άνοδο της στα σαλόνια της Premier League. Τα “κεράσια” μπορεί να βρίσκονται ίσως στο καλύτερο μομέντουμ της φετινής σεζόν (πέντε συνεχόμενες νίκες), να βλέπουν πλέον την συμμετοχή τους στα play off ως κάτι χειροπιαστό. Στην μεγαλύτερη εικόνα του πρωταθλήματος όμως, η αστάθεια της ομάδας του Γούντγκεϊτ δεν μου επιτρέπει να στραφώ στην κόντρα, σε ένα παιχνίδι που το πιο σοβαρό και ποιοτικό σύνολο, έχει την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση τίτλο. Στα όρια του αποδεκτού ο άσος, θα τον ακολουθήσω.

Οι επιλογές μου:

Μαρσέιγ – Λοριάν (18:00) Over 2.5 (2.02)

Νόριτς – Μπόρνμουθ (22:00) 1 (2.02)