Καιρό είχαμε να τα πούμε από αυτό εδώ το βήμα και η αλήθεια είναι πως η επιστροφή στα στοιχηματικά δρώμενα συνδυάζεται με το πιο κομβικό κομμάτι της διοργάνωσης. Όσο κράτησε η ποδοσφαιρική πανδαισία… κράτησε, με την τελική ευθεία να είναι αναπόφευκτη. Αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής αυτό είναι που επιφέρει την απόλυτη αρμονία στην σκληρή πραγματικότητα που λέγεται ζωή.

Αφήνω όμως τις αμπελοφιλοσοφίες στην άκρη και προχωράω στο παρασύνθημα. Ο πρώτος σπουδαίος ημιτελικός του Euro είναι γεγονός, ακόμα και εάν αυτός είναι λίγο διαφορετικός από ό,τι κάποιοι θα περίμεναν. Η Ιταλία κατάφερε να δαμάσει το άκρως συντηρητικό dna της και πλέον έχει καταφέρει να παίρνει τα παιχνίδια από την επίθεση της και όχι από την άμυνα. Από την άλλη η Ισπανία, τολμώ να πω βρίσκεται εδώ συγκυριακά. Μόνο μια νίκη σε κανονική διάρκεια παιχνιδιού σε αυτή την διοργάνωση και με άμυνα σε τρικυμία δεν βλέπω πως θα καταφέρει να κλέψει μια πρόκριση κόντρα σε έναν ξεκάθαρα ανώτερο αντίπαλο. Ο σκέτος άσος βρίσκεται σε τέτοια απόδοση που δεν χρειάζεται να κυνηγήσουμε άλλα ζητούμενα στο ματς.

Όπως ανώτερη, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζει, είναι και η Αργεντινή. Ο Λιονέλ Μέσι βλέπει το Copa America ως την τελευταία ευκαιρία του για εθνική διάκριση και αυτό αποτυπώνεται -όπως πάντα άλλωστε- στον αγωνιστικό χώρο. Το εμπόδιο της φετινής Κολομβίας δεν φαντάζει να είναι και τόσο ψηλό, καθώς μεσοεπιθετικά η δυσκοιλιότητα της είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Αλλά έχει μια μαγική ικανότητα να προκαλεί πολλαπλά εγκεφαλικά στον γράφοντα (βλέπε Βολιβία) αυτό τουλάχιστον της το δίνω. Καμία ομάδα δεν θα ξεφύγει από την προσφιλή ανέραστη τακτική της, αλλά έστω και με το στανιό, η αλμπισελέστε θα βρίσκεται στο μεγάλο τελικό…

Οι επιλογές μου:

Ιταλία – Ισπανία (22:00) 1 (2.51)

Αργεντινή – Κολομβία (04:00) 1 & Under 3.5 (2.18)