Μια κόκκινη από το 40ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα σε Έουπεν και Άντερλεχτ, ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες μας για κάτι καλό την χθεσινή βραδιά. Ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η ομάδα της πρωτεύουσας. Γιατί αυτά τα ματς ήταν βούτυρο στο ψωμί της. Αλλά όπως το έγραψα, «ήταν».

Και μάλιστα την ίδια ώρα που Μονπελιέ και Μονακό, έβγαζαν άνετα το combo bet με το χορταστικό 2-3. Διδακτική και η ήττα, με την πιο επιτυχημένη ομάδα του Βελγικού ποδοσφαίρου, να δείχνει πως δεν είναι πλέον άξια εμπιστοσύνης. Ειδικά σε τόσο χαμηλές αποδόσεις.

Αναγνωρίζω το λάθος μου και προχωράω. Μπόλικες επιλογές διαθέτει ο σημερινός μπαχτσές, αλλά αυτό ταυτόχρονα σημαίνει πως χρειάζεται και λίγο παραπάνω προσοχή.

Η Τουλούζ δεν άδραξε την ευκαιρία να στεφτεί πρωταθλήτρια χειμώνα, καθώς πήρε τον βαθμό από την Καέν στην Νορμανδία και είπε και ευχαριστώ. Δεν αμφισβητεί κανείς το γεγονός πως διαθέτει το ποιοτικότερο ρόστερ της κατηγορίας, αλλά πολλές φορές πληρώνει την υπεροψία της.

Φυσικά αυτό ισχύει και για απόψε. Θέλει προσοχή το παιχνίδι κόντρα στη Γκρενόμπλ, παρά το γεγονός ότι όλα λειτουργούν σχεδόν υπέρ της. Χωρίς τους 3 από τους τέσσερις βασικούς παίκτες της αμυντικής τους γραμμής οι φιλοξενούμενοι, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο σοβαρότητα. Και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Ο άσος είναι ξεκάθαρα λάθος σε τόσο υψηλά επίπεδα, δεν γίνεται να μην τον ακολουθήσουμε.

Απλά είναι όμως και τα πράγματα στην αναμέτρηση της Γκιμαράες. 25 αναμετρήσεις χωρίς να γευτεί την χαρά της νίκης στο «Αφόνσο Ενρίκες» έχουν περάσει για την Φαρένσε και απόψε τα πράγματα δεν φαίνεται πως θα είναι διαφορετικά. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στους δυο συλλόγους -και εκ διαμέτρου αντίθετοι στόχοι φυσικά- με τους νεοφώτιστους να αποτελούν συνάμα την χειρότερη ομάδα μακριά από την ασφάλεια της έδρας τους. Κοντά σε τιμές διπλασιασμού ο άσος, θα τον αγοράσουμε για να συμπληρώσουμε την σημερινή δυάδα.

Οι επιλογές μου:

Τουλούζ – Γκρενόμπλ (16:00) 1 (2.15) Stoiximan

Γκιμαράες – Φαρένεσε (20:00) 1 (1.87) Stoiximan