Τα πράγματα στο Παρίσι δεν πήγαν όπως τα φανταζόμουν και σε αυτό έβαλε το χεράκι του, ή για να είμαι πιο ακριβής το… ποδαράκι του ένας Βραζιλιάνος. Ο Νεϊμάρ ντύθηκε… Εμπαπέ, ο Γάλλος μόνο την αδερφή του δεν του πάσαρε για παντρειά, αλλά ο 29χρονος πέτυχε τρεις φορές το δοκάρι σε διάστημα πέντε λεπτών και ευτυχώς για την ομάδα του, δεν αποδείχτηκε μοιραίος. Τώρα για την μάχη του Λονδίνου, κάποιος έπρεπε να τιμωρήσει το αγωνιστικό στυλ του Τούχελ και εκτός συνόρων και αυτή έμελλε να ήταν η Πόρτο.

Το τοπίο στο Champions League μπορεί να ξεκαθάρισε, ωστόσο στον μικρό αδερφό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μερικά από τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά. Μαγική εικόνα θα χαρακτήριζα αυτήν την κατά τα άλλα σπουδαία ανατροπή της Ρόμα στο «Amsterdam Arena» καθώς όταν ο νόμος του Μέρφι επιλέγει να κάνει την εμφάνιση του, τα πράγματα μόνο από το κακό στο χειρότερο μπορεί να οδηγηθούν. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Άγιαξ παραμένει η ποιοτικότερη ομάδα του ζευγαριού και με σύμμαχο την εξαιρετική παράδοση του επί ιταλικού εδάφους, δεν είναι ικανός να φύγει με το πολύτιμο διπλό. Με την πρόκριση δεν ξέρω, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Η Σλάβια είναι ξεκάθαρα η πιο υποτιμημένη ομάδα των δυο κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το έχει αποδείξει η ιστορία άλλωστε. Πάντα βρίσκει τον τρόπο να αποδίδει (βλέπε προκριματική φάση και ομίλους) και όταν η μπάλα καίει πραγματικά (νοκ άουτ) επιστρατεύει κάθε ψυχικό απόθεμα και κάνει ανεπανόρθωτες πνευματικές καταστροφές. Ρέιντζερς και Λέστερ το βίωσαν από πρώτο χέρι, η Άρσεναλ κατά το ήμισυ. Η αναποτελεσματικότητα της, την έφερε σε ένα σημείο που πρέπει να αγγίξει το… απόλυτο στις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν στην Πράγα, εάν ο Αρτέτα θέλει τουλάχιστον να ελπίζει σε ένα τρόπαιο που θα κλείσει τις ανοιχτές πληγές της ομάδας του. Αλλά για να γίνει αυτό, απόψε θα πρέπει να είναι κυνική. Ειδικά με τον τρόπο που θα σταθεί η αντίπαλος της. Όπως είχε πει και ο Τζορτζ Πάττον “Παρατήρησε αυτό για το οποίο οι άνθρωποι είναι κυνικοί, και συχνά θα ανακαλύψεις αυτό που τους λείπει…”

Οι επιλογές μου:

Ρόμα – Άγιαξ (22:00) 2 (2.43)

Σλάβια – Άρσεναλ (22:00) 2 & Under 3.5 (2.35)