Αρκετό καιρό είχαμε να τα πούμε από αυτό εδώ το βήμα, με την επιστροφή του club football στις ζωές μας να αλλάζει δραστικά τα πράγματα. Το μπάσκετ είχε την ευκαιρία του να πρωταγωνιστήσει και την άρπαξε απ΄τα μαλλιά, προσφέροντας πάντως καλό μεροκάματο σε όσους το ακολούθησαν και στοιχηματικά.

Αρκετά όμως ασχοληθήκαμε με το παρελθόν, ήρθε η ώρα να προσγειωθούμε στο τώρα. Η διακοπή των εθνικών ομάδων βρήκε την Λιλ στο ανέβασμα με την σπουδαία νίκη κόντρα στην Μαρσέιγ να αποτελεί μια καλή βάση για ένα νικηφόρο σερί. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπορεί να αλλάζουν τον τρόπο σκέψης των προπονητών ωστόσο, το χρονικό διάστημα αποχής είναι ιδιαίτερα σεβαστό για να γεννήσει δικαιολογίες σε περίπτωση στραβοπατήματος.

Από την άλλη η Κλερμόν, μπορεί να είναι σκληρό καρύδι αλλά εμπιστοσύνη δεν εμπνέει. Τσακωμένοι με την νίκη εδώ και δυο ολόκληρους μήνες οι φιλοξενούμενοι, μονοδιάστατος ο τρόπος παιχνιδιού τους και η καλή (περσινή) Λιλ έχει τον τρόπο να τους τιμωρήσει. Η συνάντηση με την Σεβίλλη μπορεί να περιμένει και παρά το ρίσκο, θα ακολουθήσουμε το καλοπληρωμένο διπλό.

Η πόλη του Ντεφέντερ «κόβεται» στα δυο αυτό το Σάββατο, με το γειτονικό ντέρμπι να κλέβει την παράσταση. Βάσει της εικόνας -και όχι μόνο- των δυο αντιπάλων βέβαια, ντέρμπι μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο στα χαρτιά. Προσπαθεί αλλά, δυστυχώς για την ίδια, δεν δείχνει να μπορεί η Γκόου Αχέντ, ποτισμένη στο άγχος αλλά σαφώς με μεγαλύτερη εμπειρία η Χεράκλες, που βρήκε την σανίδα σωτηρίας που απεγνωσμένα έψαχνε πριν την διακοπή (3-2 την Βίλεμ) και πάει με άλλο αέρα στην αποψινή αναμέτρηση. Το διπλό κρύβει ρίσκο αλλά σε αυτές τις τιμές, αγοράζεται ευχάριστα.

Οι επιλογές μου:

Κλερμόν – Λιλ (18:00) 2 (2.35)

Γκόου Αχέντ Ίγκλς – Χεράκλες (19:45) 2 (2.20)