Η μέρα είναι καλή για στοίχημα αδέρφια. Το κουπόνι έχει ενδιαφέρον. Καλό δεν είναι. Καλό είναι μόνο το κουπόνι που κερδίζεις. Κανένα άλλο. Αυτό είναι νόμος σε όλα τα στοιχήματα.

Λέω να ξεκινήσω με μια κούρσα Listed, από το Saint – Cloud που θα ξεκινήσει στις 14:25. Κούρσα που απευθύνεται σε τριετείς και μόνο, θα έχει φαβορί ZEYREK(1) και DICK WHITTINGTON(5), όμως εμείς θα πάμε με τον ALGIERS (1) που δεν θα είναι ανάμεσα στα πρώτα φαβορί και που για νίκη του θα πληρώσει κοντά στο 6,00. Διάολε, είναι ένας ίππος με εξαιρετική ποιότητα, πολύ σταθερός, των Godolphin και τον προπονεί ο κορυφαίος, Andre Fabre. Τι άλλο;  Αυτός βάση λοιπόν και παιχνίδι με τους δυο προαναφερόμενους, στο Φορκάστ, μπρος πίσω και στο Τρικάστ.

Έχω κι άλλη επιλογή από το Saint – Cloud. Στην έκτη κούρσα, στο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στις 15:42 δώστε ιδιαίτερη βάση στην SEACHANGE (6). Φοράδα με καλή γενεαλογία που και στις τρεις έως τώρα εμφανίσεις της έχει πλησιάσει τη νίκη, τερμάτισε στα… μετάλλια, αλλά όχι στην πρώτη θέση. Ο όμιλος είναι στα μέτρα της για να το πετύχει σήμερα και για τη νίκη της θα πληρώσει γύρω στο 4,00 με την τάση να δείχνει ελαφρώς πιο κάτω. Συνδυασμός και εδώ στο φορκάστ, μπρος, πίσω με WHISTLE (2) και GEMCUTTER(4), κυρίως και κάλυψη με RIVER ROCK(1).

Αγγλία έχω παρακάτω και κούρσα Listed, καλή δηλαδή, από το Goodwood. Η κούρσα θα ξεκινήσει 16:55 και υπάρχει φαβορί σε αυτή την κούρσα και με αυτό θα πάω. Είναι ο BULLFINCH (7). Νίκησε… πέρσι, μετά έμεινε έξω 285 ημέρες, επανήλθε τον Αύγουστο, νίκησε, ξανάτρεξε, αρχές του μήνα, ξανανίκησε, δείχνει σε άριστη κατάσταση και δεν υπάρχει λόγος να ψάξω αλλού. Όλα τα δεδομένα με καλύπτουν για να τον προτείνω για ακόμη μια νίκη που θα πληρώσει γύρω στο 3,00.
Αν θέλετε και κάλυψη, εδώ, με τους δυο Godolphin, τον MYTHICAL MAGIC (4) που θα πληρώσει γύρω στο 8,50 και τον HIGH END (3) που θα πληρώσει λιγότερο, γύρω στο 5,00, θεωρώ ότι είστε μια χαρά.

Κλείνω με μια ακόμη επιλογή από το Goodwood. Στην έβδομη κούρσα που θα ξεκινήσει στις 17:40, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον WILEY POST (5) που μπορεί να επιστρέφει από επτά και πλέον μήνες αποχή, όμως πρόκειται για εξαιρετικό ίππο για ομίλους, όπως ο σημερινός και θεωρώ ότι ο Andy Caroll, ο προπονητής του, θα τον παρουσιάσει πανέτοιμο για τη νίκη. Νίκη που θα πληρώσει καλά, πάνω από 5,00. Για κάλυψη εδώ ο φορμαρισμένος PETOCHSIDE (6) είναι ότι πρέπει και θα πληρώνει γύρω στο 4,00 κι αν θέλετε και κάτι παραπάνω και για να πάρετε τα λεφτά σας πίσω αν τα παίξτε… όλα, επιλέξτε και τον JUST GLAMORUS (1) με μια απόδοση γύρω στο 3,00, με 3,50.