Λίβερπουλ και Σεβίλλη “καθάρισαν” με εντός έδρας νίκες τις Μάριμπορ και Σπαρτάκ Μόσχας αντίστοιχα, παίρνοντας προβάδισμα γα πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης

Ποιος είπε ότι τα μπάτζετ και τα φαβορί δεν παίζουν μπάλα; Όταν μιλάμε για Tσάμπιονς Λίγκ, όπου είναι η βιτρίνα του κάθε συλλόγου και του κάθε ποδοσφαιριστή συνήθως τα προγνωστικά δεν είναι για να σπάνε…

Έτσι ακριβώς  συνέβη και στον 5ο όμιλο όπου η Λίβερπουλ επικράτησε στο Άνφιλντ της Μάριμπορ με 3-0 και η Σεβίλλη στην Ανδαλουσία της Σπαρτάκ Μόσχας με 2-1. Οι κόκκινοι στο πρώτο μέρος ήταν ιδιαίτερα χαλαροί και δεν κατάφεραν να καθαρίσουν το ματς απέναντι στους Σλοβένους. Όταν τελικά αποφάσισαν να γίνουν πιο ουσιώδεις, με τέρματα των Σαλάχ (49’), Εμρέ Καν (64’) και Στάριτζ (90’) μετέτρεψαν την αναμέτρηση σε παράσταση για έναν και βρέθηκαν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του ομίλου με 8 βαθμούς, αφήνοντας τη Μάριμπορ στον ένα βαθμό.

Στην Ισπανία οι Σεβιγιάνοι πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 2-1 πήραν την νίκη απέναντι στους Ρώσους και κατάφεραν να τους προσπεράσουν στην βαθμολογία, φτάνοντας πλέον την δεύτερη θέση και τους 7 βαθμούς. Η Σεβίλλη έχοντας την υπεροχή σε όλο το πρώτο μέρος ευτύχησε να προηγηθεί με τον Λενγκλέτ στο 30’ την στιγμή που η Σπαρτάκ σε όλο το ημίχρονο είχε παθητικό ρόλο. Με τον Έβερ Μπανέγκα στο 59’ βρήκαν και δεύτερο τέρμα και σε συνδυασμό με την εικόνα της ρωσικής ομάδας έδειχναν να καθαρίζουν το παιχνίδι. Λίγο η χαλάρωση των γηπεδούχων και λίγο η ανασυγκρότηση των παικτών της ομάδας από τη Μόσχα, στον αγωνιστικό χώρο, οδήγησαν στη μείωση του σκορ στο 78’ με τον Ζε Λουίς να κάνει το 2-1.

Ωστόσο, παρότι κανείς θα περίμενε ενδιαφέροντα και αγωνιώδη τα τελευταία λεπτά, η Σεβίλλη πάγωσε τον ρυθμό και δεν επέτρεψε στους Ρώσους να την απειλήσουν περαιτέρω. Οι τελευταίοι βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς και θα παλέψουν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές για κάτι πέραν της πρόκρισης στο Γιουρόπα Λίγκ, την οποία μόνο με θαύμα μπορούν πλέον να χάσουν από την Μάριμπορ.