Ιρλανδία – Δανία 1-5 (6′ Ντάφι – Κρίστι Αυτ.29′ , Έρικσεν 32′ 63′ 73′, Μπέντνερ Πεν. 90′)

Αυτή η Δανία ήταν ομάδα όνειρο. Με μαέστρο τον Έρικσεν της Τότεναμ, που πέτυχε χατ-τρικ, οι φιλοξενούμενοι άλωσαν το Δουβλίνο, έριξαν πέντε γκολ στους Ιρλανδούς και τους έκλεισαν το σπίτι πηγαίνοντας αυτοί πανάξια στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Κι όμως το ματς ξεκίνησε όπως πρέπει για τους Ιρλανδούς, αφού μόλις στο 6΄προηγήθηκαν μετά από λάθος απομάκρυνση των Δανών, με κεφαλιά του Ντάφι. Η πρώτη ευκαιρία για τους Δανούς ήρθε στο 16′ με το σουτ του Πόουλσεν που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ράντολφ. Νέα ευκαιρία στο 19′ για τους Δανούς οι οποίοι έδειχναν να ανεβαίνουν πολύ, όμως το σουτ του Σίστο απέκρουσε και πάλι ο Ράντολφ. Στο 22′ οι Ιρλανδοί θα απαντήσουν με ευκαιρία του Μέρφι, όμως το τακουνάκι πέρασε άουτ και την ίδια κατάληξη είχε και το διαγώνιο σουτ του Μακλίν που ήταν πολύ επικίνδυνο.

Και αφού δεν μπήκε γκολ με αυτόν τον τρόπο, ήρθε η ισοφάριση των Δανών με πολύ τυχερό τρόπο. Ο Σίστο μπήκε από δεξιά, έβγαλε συρτή σέντρα στο πέναλτι, ο Κρίστενσεν έκανε την προβολή, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και έφευγε έξω, όμως ο Κρίστι μπερδεύτηκε και την έβαλε στην εστία του κάνοντας με αυτογκόλ το 1-1. Μετά την ισοφάριση ξεκίνησε το σόου του Έρικσεν.

Στο 32′ ο Γιόργκενσεν έβγαλε ασίστ στο ύψος της περιοχής της Ιρλανδίας και ο Έρικσεν με ένα άπιαστο σουτ που χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι έκανε την ολική ανατροπή. Στην επανάληψη οι Δανοί έβρισκαν χώρους και στο 56′ ο Έρικσεν έχασε τετ-α-τετ για το 1-3.Το ίδιο όμως δεν έγινε και στο 62′, όταν ο χαφ των πετεινών πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με αριστερό πλασέ έστειλε ουσιαστικά την ομάδα του στην Ρωσία κάνοντας το 1-3. Δέκα λεπτά αργότερα η μεγάλη εμφάνιση του Έρικσεν έκλεισε και με χατ-τρικ, αφού μετά από λάθος μέσα στην περιοχή, ήρθε σαν τρένο και με δεξί εξωτερικό έστειλε την μπάλα στο “Γ” του Ράντολφ κάνοντας το 1-4. Το τελικό 1-5 έκανε ο Μπέντνερ στις καθυστερήσεις βάζοντας και αυτός το όνομά του στην “χρυσή” πεντάρα των Δανών στο Δουβλίνο.

Με αυτόν τον τρόπο η Δανία είναι η τελευταία ομάδα που παίρνει από την Ευρώπη το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο και με έναν Έρικσεν χάρμα ιδέσται.

Ιρλανδία: Ράντολφ, Ουάρντ, Κλαρκ(71′ Λονγκ), Ντάφι, Κρίστι, Μέιλερ(46′ Χούλαχαν), Άρτερ(46′ Μαγκίντι), Μακλίν, Μπρέιντι, Χέντρικ, Μέρφι

Δανία: Σμάιχελ, Κιάερ, Μπιέλαντ, Λάρσεν(54′ Άνκερσεν), Κρίστενσεν, Κβιστ, Ντιλέινι, Έρικσεν, Γιόργκενσεν(84′ Μπέντνερ), Πόουλσεν(70′ Κορνίλιους), Σίστο