Πόρτο – Μονακό 5-2 (9′ 33′ Αμπουμπακάρ, 45′ Μπραχίμι, 65′ Τέλες, 88′ Σοάρες – Γκλικ 61′, Φαλκάο 78′)

Η Πόρτο έκανε το αυτονόητο, θέλοντας να είναι αυτή που θα περάσει στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ και κατατρόπωσε τη Μονακό με πεντάρα στο Ντραγκάο. Οι “δράκοι” έτσι είναι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφήνοντας την Λειψία 3η μετά την ισοπαλία των Γερμανών με την Μπεσίκτας.

Μόλις στο 9′ ο Αμπουμπακάρ άνοιξε το σκορ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 33′ τα διπλασίασε και έγραψε το 2-0. Ο Μπραχίμι στο 45′ άρχισε να δίνει εκτάσεις θριάμβου κάνοντας το 3-0, ενώ οι δύο ομάδες έπαιζαν με 10 παίκτες χάρη στον τσακωμό των Φελίπε και Γκεζάλ. 

Στην επανάληψη ο Γκλικ ήταν εκείνος που με πέναλτι μείωσε σε 3-1, όμως 4′ αργότερα ο Τέλες απάντησε και έδωσε και πάλι αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του. Ο Φαλκάο στο 80′ έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ κάνοντας το 4-2, ενώ 10′ αργότερα ο Σοάρες σκόραρε και έγραψε το τελικό 5-2.

Η Πόρτο ακολουθεί την Μπεσίκτας στην επόμενη φάση, ενώ η Μονακό που έρυσι έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αποχαιρετάει οριστικά την Ευρώπη και πλέον θα αγωνίζεται μόνο στην Ligue 1.