Είναι σταρ, είναι για πολλούς ο απόλυτος τενίστας και στο μυαλό τους είναι και ο Νο1 στον κόσμο. Αυτό θα προσπαθήσει να το κάνει όμως και πραγματικότητα ο ίδιος ο Ρότζερ Φέντερερ καθώς από την προσεχή Τετάρτη (14/2-20.30) στα κορτς του Ρότερνταμ ξεκινάει η διαδρομή για επιστροφή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2012.

Πρώτος αντίπαλος του Φέντερερ θα είναι κάποιος που έρχεται από τα προκριματικά, ενώ στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Καρέν Χατσάνοφ και Φίλιπ Κολσράιμπερ. Στα προημιτελικά ενδέχεται να κοντραριστεί με τον συμπατριώτη του Σταν Βαβρίνκα και αν νικήσει θα ανεβεί στο Νο.1, εκτοπίζοντας τον Ράφα Ναδάλ!

Στην τετράδα, πάντα με βάση τα rankings, πιο πιθανός αντίπαλος του 36χρονου Ελβετού είναι ο Σάσα Ζβέρεφ και αν φτάσει στον τελικό αναμένεται να βρει εκεί τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ή τον Νταβίντ Γκοφέν.

Στα προκριματικά της διοργάνωσης μετέχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μονομαχεί σήμερα με τον Σλοβάκο Μάρτιν Κλίζαν.

Αν, δηλαδή, ο 19χρονος τενίστας καταφέρει να πετύχει δύο νίκες και να πάρει θέση στο κυρίως ταμπλό, είναι πιθανό να παίξει στον πρώτο γύρο με τον Φέντερερ!