Οι οικοδεσπότες Ρώσοι “σκόρπισαν” με εμφατικό τρόπο την Αίγυπτο, και πέρασαν στην επόμενη φάση του Μουντιάλ που διεξάγουν. Κομβικό το πρώτο τέταρτο της επανάληψης, επέστρεψε με γκολ ο Σαλάχ αλλά πιθανότατα θα μείνουν εκτός συνέχειας οι “Φαραώ”.

Το πρώτο ημίχρονο δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις, καθώς ναι μεν ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, αλλά καμία ομάδα δεν ήταν εύστοχη στην τελική προσπάθεια. Πάντως αν κάποια πλευρά είχε την υπεροχή, αυτή θα ήταν των Ρώσων, αφού οι οικοδεσπότες έφτασαν κοντά στο γκολ με τους Τσερίσεφ και Γκολόβιν.

Η επιστροφή των ομάδων βρήκε τους Ρώσους να προηγούνται με γκολ από τα…αποδυτήρια, αφού ο Φατί ήταν άτυχος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από δυνατό φαλτσαριστό σουτ του Ζόμπνιν. Η απογοήτευση ήταν έκδηλη για την ομάδα του Κούπερ, και αυτό φάνηκε στη συνέχεια του αγώνα.

Δέκα λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ, ο Τσερίσεφ συνέχισε την εκπληκτική του παρουσία στη διοργάνωση, και με υπέροχο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ελ Σενάουϊ, βάζοντας “φωτιά” στο γήπεδο της Ζενίτ. 

Ο ρυθμός των οικοδεσποτών ήταν φρενήρης, και δύο λεπτά αργότερα ο Τζιούμπα έκανε το 3-0, σφραγίζοντας την νίκη και την πρόκριση της Ρωσίας στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Μο Σαλάχ μείωσε με πέναλτι το οποίο υποδείχθηκε με τη βοήθεια του VAR, αλλά η Αίγυπτος δεν συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει ως έχει.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ) : Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ(86′ Κουντρίσοφ), Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Σεμέντοφ, Γκολόβιν, Τσερίσεφ(74′ Κιουζάεφ), Τζιούμπα(78′ Σμολόφ)

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ) : Ελ Σενάουι, Φατί, Γκάμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ-Σάφι, Ελνένι (64′ Ουάρντα), Χαμέντ, Σαλάχ, Ελ Σαίντ, Τρεζεγκέ (68′ Σόμπι), Μόχσεν(82′ Καχραμπά)