Σήμερα, διεξάγεται ο μικρός τελικός της παρηγοριάς για το φετινό Μουντιάλ, ανάμεσα στο Βέλγιο και την Αγγλία, με στόχο την 3η θέση στην διοργάνωση, που ίσως δώσει λίγο χαρά στους δυο χαμένους των ημιτελικών.

Βέλγιο-Αγγλία

Φτάσαμε λοιπόν στο τελευταίο διήμερο για το Μουντιάλ του 2018, με τις Βέλγιο και Αγγλία να προετοιμάζονται για τον μικρό τελικό. Δύο ομάδες, οι οποίες τράβηξαν τα βλέμματα κατά την διάρκεια του τουρνουά, με τα αποτελέσματα που είχαν, αλλά και με την γενικότερη παρουσία τους.

Το Βέλγιο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ με την τρομερή μεσοεπιθετική του γραμμή και όχι μόνο, κατάφερε και έκανε το 3 στα 3 στον όμιλο, εκεί όπου νίκησε και την σημερινή του αντίπαλο με 1-0, σε ένα ματς όμως που κανείς δεν το ήθελε ουσιαστικά, γιατί ο χαμένος πήγαινε στο εύκολο «μονοπάτι» των νοκ-άουτ. Στους «16» επικράτησε της Ιαπωνίας με 3-2 σε ένα συναρπαστικό ματς και στους «8» πέταξε έξω το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την Βραζιλία, σύμφωνα πάντα με τα προγνωστικά. Ο αποκλεισμός του ήρθε από την Γαλλία με 1-0, χάνοντας έτσι τεράστια ευκαιρία ο Αζάρ και η παρέα του να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Οι Άγγλοι του Χάρι Κέιν , μάζεψαν 6 βαθμούς στο γκρουπ τους και στην πρώτη φάση των νοκ-άουτ απέκλεισαν την Κολομβία στα πέναλτι. Στα προημιτελικά αντιμετώπισαν τη Σουηδία και την κέρδισαν σχετικά άνετα με 2-0, δημιουργώντας πολλές ελπίδες στους Άγγλους οπαδούς. Τελικά, στα ημιτελικά γνώρισαν την ήττα από την Κροατία στην παράταση με 2-1.

Θεωρούμε, ότι η απογοήτευση θα επηρεάσει και τους δύο, αλλά πιστεύουμε ότι το Βέλγιο θα διπλασιάσει τις νίκες του απέναντι στην Αγγλία στο φετινό Μουντιάλ, αφού έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα και με πιο πλούσιο ρόστερ. Θα πάμε λοιπόν με τον υψηλό άσσο του 2.34 της Stoximan.

Βέλγιο-Αγγλία  1   2.34   Stoiximan