Αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή είναι ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός, θριάμβευσε στην πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία κα πλέον ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον πέμπτο τίτλο του στη Formula 1. 

Τέσσερις αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο Xάμιλτον κοιτάζει τον τίτλο να πλησιάζει όλο και πιο κοντά. Ο Βρετανός πιλότος κυριάρχησε απ’ την αρχή μέχρι το τέλος στη Σουζούκα και πλέον χρειάζεται μόλις οκτώ βαθμούς στο Grand Prix του Όστιν για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά αφού η διαφορά που έχει από τον δεύτερο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι στους 67 βαθμούς. 

Ο Γερμανός με Ferrari κατέλαβε την έκτη θέση. Ο Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes έκανε το 1-2 για την ομάδα του, ενώ Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο ακολούθησαν με τις δύο Ferrari. 

Πέμπτος ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari), ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρες (Force India), Ρομάν Γκροζάν (Haas), Σεμπαστιάν Οκόν (Force India) και Κάρλος Σάινθ (Renault). 

Ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε από την αρχή την pole position αφήνοντας δεύτερο τον Μπότας που δεχόταν όμως την πίεση του Φερστάπεν, μέχρι ο τελευταίος να τιμωρηθεί με πέντε δευτερόλεπτα για έξοδο από την πίστα και όχι ασφαλή επιστροφή σε αυτή μόλις στον πρώτο γύρο. Ο Μάγκνουσεν έγινε ο πρώτος πιλότος που εγκατέλειψε μόλις στον δεύτερο γύρο, όταν η Haas του συγκρούστηκε με τη Sauber του Λεκλέρκ. Ο Φέτελ αν και ξεκίνησε από την όγδοη θέση σκαρφάλωσε γρήγορα στην τέταρτη, ωστόσο στον όγδοο γύρο έκανε μια απρόσεκτη κίνηση και συγκρούστηκε με τον Φερστάπεν, με αποτέλεσμα να χάσει πολλές θέσεις. 

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Όστιν του Τέξας στις 21 Οκτωβρίου. 

Η Βαθμολογία των οδηγών:
1. Λιούις Χάμιλτον 331 
2. Σεμπάστιαν Φέτελ 264 
3. Βάλτερι Μπότας 207

Η κατάταξη: