Το μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό/όμιλο Ξυνή εν πολλοίς θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά ενός βαθμού από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, γεγονός που ενισχύει την κρισιμότητα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δέκα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με την τελευταία ήττα να είναι από τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη με 21-16. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και για το θεσμό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό να παίρνει δύο νίκες στους ημιτελικούς με 32-24 και 27-23.

Και για τον Ολυμπιακό ο αγώνας είναι ύψιστης σημασίας, προκειμένου να διατηρήσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Θοδωρής Πετρίδης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε νίκη στα τρία παιχνίδια που δώσαμε φέτος με τον Ολυμπιακό και θέλουμε να το πετύχουμε τώρα. Για εμάς ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα κριθεί στη διάθεση των δύο ομάδων, στην αγωνιστικότητα, αλλά και στην απόδοση των τερματοφυλάκων των δύο ομάδων. Θέλουμε να γεμίσει το κλειστό της Νεάπολης, να στηρίξει ο κόσμος μας την προσπάθειά μας και να απολαύσουν όλοι, όσοι βρεθούν στο γήπεδο και όσοι παρακολουθήσουν τον αγώνα από την ΕΡΤ, όμορφο χάντμπολ. Ελπίζω ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε τη νίκη».

Γρηγόρης Σανίκης (περιφερειακός Ολυμπιακού): «Είναι ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας. Πάμε μόνο για τη νίκη και τη διατήρηση της 1ης θέσης που θα μας δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα όσο καλύτερα γίνεται για να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι του Σαββάτου. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα αλλά ο στόχος μας είναι μόνο η νίκη και τίποτα άλλο».

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής
Σάββατο 9 Μαρτίου 2019
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Αερωπός Έδεσσας MANDYNAMIC (Πατιός- Τσιάνας, Παρτεμιάν)
Νεάπολης 17:00, ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή (ΕΡΤ3) (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Μεϊμαρίδης- Αγγελίδης)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- BIANCO MONTE Δράμα 1986(Μιχαηλίδης- Θεοδοσίου, Σίσκου)
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- ΑΕΚ (Νάσκος- Χαρίτσος, Θεοδοσάκης)

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019
Νίκαιας 16:00, Άρης Νίκαιας- Φοίβος Συκεών (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Αντωνόπουλος)

Η βαθμολογία
1. Ολυμπιακός/όμιλος Ξυνή 35
2. ΠΑΟΚ 34
3. ΑΕΚ 34
4. Δούκας 22
5. Αερωπός 20
6. ΑΕΣΧ Πυλαίας 18
7. Διομήδης Άργους 17
8. Δράμα 1986 16
9. Φίλιππος Βέροιας 11
10. Άρης Νίκαιας 8
11. ΧΑΝΘ 6
12. Φοίβος Συκεών 5

* Ο Φοίβος Συκεών έχει έναν μηδενισμό