Ο Δημήτρης Μάρκος με την κούρσα της ζωής του έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ. ελεύθερο και εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Δημήτρης Μάρκος με το 7:49.97 στα 800μ. ελεύθερο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου “έπιασε” το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκλεισε εισιτήριο για το Παρίσι.

Ο 22χρονος έγινε ο 8ος κολυμβητής που θα ενισχύσει την ελληνική αποστολή το προσεχές καλοκαίρι του 2024, ενώ στις δηλώσεις του μετά την κούρσα της ζωής του παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι τα καλύτερα έρχονται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Μάρκου:

“Πήγε πάρα πολύ καλά η κούρσα και όπως την είχα σχεδιάσει. Έκανα ακριβώς αυτό που ήθελα, δηλαδή να πιάσω το όριο, το οποίο και έπιασα, έκανα πανελλήνιο ρεκόρ που για πρωί είναι πάρα πολύ γρήγορος χρόνος (7:49.97). Παρόλα αυτά δεν έχω εκπληρώσει τον στόχο μου, βέβαια είμαι σε καλό στάδιο. Προχωράμε, βελτιωνόμαστε και όσο κατακτάμε ένα σκαλί κοιτάζουμε για το επόμενο. Κάθε φορά τα δίνω όλα, ένιωθα δυνατός, ήξερα ότι πήγαινα στον ρυθμό που πρέπει και συνέχισα να κάνω αυτό που ξέρω.

Η συνεχή βελτίωση είναι ο στόχος και αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας. Να έχεις διάρκεια, σταθερή βελτίωση και σε κάθε αγώνα να είσαι καλύτερος. Κάποιες φορές το ότι γίνεσαι καλύτερος μπορεί να μην φαίνεται με τις επιδόσεις αλλά σίγουρα σου δίνει εμπειρίες ώστε να μπορείς να εξελίσσεσαι.

Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι θα συμμετάσχω για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και χρειάζεται να περάσει λίγος χρόνος για να το καταλάβω. Όταν πήγαμε στους πρώτους μου Ολυμπιακούς είχα πιάσει τελευταία στιγμή το όριο και ήταν περισσότερο μια Ολυμπιάδα για να πάρω εμπειρίες και να δω την κορυφαία διοργάνωση από κοντά. Αφότου γύρισα είπα ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί δεν θέλω να είναι μόνο για την συμμετοχή, αλλά να συναγωνιστώ τους κορυφαίους του κόσμου.

Είναι καιρός πια να δείξουμε ότι η ελληνική κολύμβηση είναι πάρα πολύ καλή. Όλοι έχουμε πάρει αυτό που μας αξίζει και συνεχίζουμε να το παίρνουμε. Δείχνουμε ότι είμαστε πάρα πολύ προσηλωμένοι στον στόχο μας και αρχίζουμε να μπαίνουμε στους κορυφαίους του κόσμου. Αυτό φαίνεται με τελικούς και τα Ολυμπιακά όρια. Νομίζω ότι το μέλλον είναι λαμπρό για την ελληνική κολύμβηση και ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας που στηρίζει τις σκυτάλες σε αυτό το παγκόσμιο και θα αποδείξουμε, χωρίς να λέω μεγάλα λόγια, ότι αξίζουμε αυτή την στήριξη”.