Η Βαλένθια ήθελε τη νίκη για να βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League, όμως η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχε διάθεση να της χαριστεί και επικράτησε με 3-2, για την 34η αγωνιστική της Primera Division.

Οι παίκτες του Σιμεόνε πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 9′, ο Χουανφράν σέντραρε και ο Μοράτα με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισορρόπησαν το παιχνίδι, ενώ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Γκαμέιρο να πλασάρει εύστοχα τον Όμπλακ για το 1-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι “ροχιμπλάνκος” βρήκαν ξανά ένα γρήγορο γκολ όταν ο Γκριεζμάν με καρφωτή κεφαλιά “εκτέλεσε” τον τερματοφύλακα της Βαλένθια και έφερε την ομάδα του μπροστά με 2-1. Η απάντηση ήταν άμεση, ο Σαούλ έκανε χέρι που υποδύχθηκε με την βοήθεια του VAR, με τον Παρέχο να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη και να κάνει το 2-2. Ο Κορέα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και το έκανε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, καθώς έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και έγραψε το τελικό 3-2.