Εντονότατη κριτική ασκεί σύσσωμος ο ισπανικός Τύπος στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ πια φαίνεται πως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες της διοίκησης της Μπαρτσελόνα για το κατά πόσο θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.

Το κάζο του «Άνφιλντ» δεν ήταν πρωτόγνωρο για τους Καταλανούς. Πέρυσι η Ρόμα ήταν αυτή που έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Όπως συνήθως συμβαίνει σε περιπτώσεις τέτοιας παταγώδους αποτυχίας, ο πρώτος που «δείχνεται» ως υπαίτιος είναι ο προπονητής κι αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Βαλβέρδε. 

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες το κλίμα για τον Ισπανό τεχνικό είναι εξαιρετικά βαρύ, οι επικρίσεις είναι ιδιαίτερα έντονες και υπάρχει προβληματισμός στη διοίκηση για την παραμονή του ή όχι και την επόμενη σεζόν. 

Θυμίζεται ότι ο Βαλβέρδε συμφώνησε πριν από λίγο καιρό με τη Μπαρτσελόνα για να ενεργοποιηθεί η οψιόν που υπήρχε στην προ διετίας συμφωνίας τους ώστε να μείνει και του χρόνου. 

Τώρα πια το μέλλον είναι αβέβαιο. Μετά το παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ, ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ρωτήθηκε σχετικά, αλλά τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ. 

Η καταλανική εφημερίδα «Sport» έχει άρθρο με τίτλο «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι αρκετά μεγάλο για τον Βαλβέρδε» ενώ σε ψηφοφορία των αναγνωστών της οι φίλαθλοι θεωρούν τον προπονητή συντριπτικά υπεύθυνο για ό,τι συνέβη. 

O Βαλβέρδε συγκεντρώνει ποσοστό 61% με τους παίκτες να ακολουθούν με ποσοστό 32%. 

Ανάλογη ψηφοφορία κάνει στην ιστοσελίδα της και η καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo». Και εδώ τα ποσοστά «δείχνουν» τον Βαλβέρδε. 

H «Μarca» έχει άρθρο υπό τον τίτλο «Η καταστροφή του Άνφιλντ αφήνει τον Βαλβέρδε στο όριο του διχασμού» και σημειώνει τον προβληματισμό που ίσως έχει και ο ίδιος ο προπονητής για να μείνει τελικά και την επόμενη σεζόν, αλλά και τις αμφιβολίες της διοίκησης για το μέλλον. 

Εδώ το ερώτημα της ψηψοφορίας τίθεται άμεσα: αν πρέπει να συνεχίσει ο Βαλβέρδε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα». Το ποσοστό είναι και εδώ συντριπτικά υπέρ του «όχι».