Ο Σαρλ Λεκλέρ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι του Μονακό, αφήνοντας πίσω τις δύο Mercedes, ενώ ο Φέτελ χτύπησε τη Ferrari του στις μπαριέρες.

Ο Σαρλ Λεκλέρ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 1:11.265 λεπτά στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του εφετινού Γκραν Πρι του Μονακό. Ο πιλότος της Ferrari ήταν 53 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον Βάλτερι Μπότας με Mercedes και 213 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον ομόσταβλο του Φιλανδού, Λιούις Χάμιλτον. Ωστόσο, οι δοκιμές επισκιάστηκαν από ένα περιστατικό περίπου ένα τέταρτο μετά την έναρξή τους, όταν μπλοκάρισαν τα φρένα της Ferrari του Φέτελ και το αυτοκίνητο συνέχισε ευθεία και έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες. Ετσι έχασε τη μπροστινή αεροτομή του και έπαθαν ζημιά οι αναρτήσεις του.

Την Πέμπτη είχε κάνει ο Γερμανός πάλι το ίδιο λάθος, που είχε περάσει ωστόσο χωρίς συνέπειες. Σύμφωνα με αναλυτή του σταθμού ‘’Sky’’, Πολ ντι Ρέστα, «ο Φέτελ ήταν εκείνη τη στιγμή μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον Λεκλέρ. Αυτό δείχνει, ότι είχε πιέσει πολύ το αυτοκίνητο». Μετά το ατύχημα, διέκοψε ο Γερμανός τις προσπάθειές του, ωστόσο δεν κινδυνεύει η συμμετοχή του στις κατατακτήριες δοκιμές στις 16.00 η ώρα Ελλάδος.

Όμως και ο έτερος πιλότος της Scuderia, Σαρλ Λεκλέρ, είχε τα προβλήματά του παρά τον ταχύτερο χρόνο που πέτυχε. Ο Μονεγάσκος εκνευρίστηκε αρχικά με τον Μάγκνουσεν (Haas), φωνάζοντας χαρακτηριστικά, ότι «είναι τρελός. Παρολίγον να είχαμε συγκρουστεί», ενώ λίγο αργότερα γλίτωσε την ύστατη στιγμή μία σύγκρουση με την Alfa Romeo του Τζιοβινάτσι. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών κλήθηκε ο Λεκλέρ σε απολογία από τους αγωνοδίκες, επειδή κατηγορείται ότι υπερέβη το όριο ταχύτητας κατά τη φάση του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, που ενεργοποιήθηκε εξαιτίας του ατυχήματος του Φέτελ.

Πάντως ο Χάμιλτον δεν άνοιξε εντελώς τα χαρτιά του, καθώς εμποδίστηκε στο φίνις από τις κίτρινες σημαίες και ενώ είχε φορέσει φρέσκα ελαστικά. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται σκληρή μάχη, αφού μεταξύ του έκτου Τζιοβινάτσι και του 14ου Φέτελ υπάρχει μία διαφορά μόλις τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου.

Στον ουρανό του Μονακό επικρατεί το Σάββατο συννεφιά. Οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές ολοκληρώθηκαν χωρίς να πέσει σταγόνα βροχής, όμως η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο στη συνέχεια βρίσκεται στο 40%. Μάλιστα για την Κυριακή είναι η πρόγνωση του καιρού ακόμη χειρότερη.