Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει όργια, πετυχαίνοντας χατ τρικ, η Πορτογαλία επικράτησε με 3-1 της Ελβετίας και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League. Χαμός με το VAR!

One Cristiano show ο πρώτος ημιτελικός του νεοσύστατου Nations League. που διεξήχθη στο “Ντραγκάο”. Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους ήταν… μία Πορτογαλία μόνος του και με τρία προσωπικά γκολ οδήγησε τους Ίβηρες στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Ολλανδία ή Αγγλία (6/6, 21:45). Ο μεγάλος νικητής εκτός από το τρόπαιο, θα κερδίσει και το εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020.

Όλα αυτά βέβαια σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε κι από ένα τρομερό σκηνικό με το VAR, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε διοργάνωση της UEFA που αφορά Εθνικές ομάδες. Συγκεκριμένα με το σκορ 1-0, η Ελβετία ζήτησε πέναλτι στο 53ο λεπτό, αλλά ο διαιτητής Μπριχ έδειξε να συνεχιστεί η φάση. Στην εξέλιξή της ωστόσο ο Γερμανός ρέφερι σφύριξε πέναλτι στην απέναντι περιοχή, σε μία φάση μάλιστα που ήταν ξεκάθαρη. Τότε όμως πήρε την απόφασή του πίσω και πήγε στο VAR, αλλά για να εξετάσει την πρώτη περίπτωση πέναλτι κι έδειξε όντως την άσπρη βούλα, σε μία φάση που συζητήθηκε αρκετά.

Το σκορ είχε ανοίξει από το 25ο λεπτό ο Ρονάλντο με τρομερή εκτέλεση φάουλ. Νωρίτερα βέβαια οι Ελβετοί είχαν πλησιάσει στο 0-1, αλλά ο Πατρίσιο έσωσε την εστία των γηπεδούχων μετά από σουτ του Σακίρι, ενώ λίγο αργότερα έχασε και ο Σεφέροβιτς μεγάλη ευκαιρία. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, αλλά νωρίς στην επανάληψη (53′) ο Σεφέροβιτς κέρδισε το επίμαχο πέναλτι από τον Σεμέδο έστω και με… περιπετειώδη τρόπο, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ροδρίγκες.

Τα λεπτά κυλούσαν και το ματς παρέμενε κολλημένο στο 1-1, με τους Ελβετούς να δείχνουν ότι ελέγχουν το ματς, αλλά χωρίς να απειλούν την πορτογαλική εστία. Όλα αυτά μέχρι που ο Ρονάλντο αποφάσισε να αναλάβει εκ νέου δράση, όταν στο 88′ μετά από ασίστ του Μπερνάρντο έκανε εξαιρετικό τελείωμα για το 2-1. Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε ξανά από τον CR7 στο 90′ της συνάντησης, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.