Ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί απόψε (13/8, 21.30, Novasports 2HD) το 0-1 του «Fatih Terim Stadium» απέναντι στην Μπασάκσεχιρ και να πάρει την πρόκριση στα playoff του Champions League.

Το πρώτο βήμα έγινε στην Κωνσταντινούπολη, όταν ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 0-1 κόντρα στην Μπασάκσεχιρ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Σήμερα (13/8) στις 21.30 (Novasports 2HD) καλείται στο «Γ. Καραϊσκάκης» να ολοκληρώσει την υπόθεση πρόκριση και να προχωρήσει στα playoff της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου τον περιμένει μία εκ των Πόρτο ή Κράσνονταρ.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζουν ότι μόνο εύκολη δεν θα είναι η αποστολή, αφού η Μπασάκσεχιρ παρά τις απουσίες παραμένει μία ποιοτική ομάδα που θα τα δώσει επίσης όλα για την πρόκριση. Η ομάδα του Πειραιά, ωστόσο, εκτός από το προβάσισμα του σκορ, θα έχει «σύμμαχο» της το κατάμεστο φαληρικό γήπεδο.

Όσον αφορά την 11άδα που σκέφτεται ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», ο Σα πρόκειται να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας οι Σεμέδο και Μερία, ενώ στα άκρα θα τοποθετηθούν οι Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί. Ο Μπουχαλάκης μαζί με τον Γκιγιέρμε θα αποτελέσουν το δίδυμο στον άξονα και λίγο πιο μπροστά τους θα βρίσκεται ο Βαλμπουενά. Ο Ποντένσε με τον Μασούρα θα στελεχώσουν τα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή αναμένεται να αγωνιστεί ο Γκερέρο.

Η Μπασάκσεχιρ θα εμφανιστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» με διαφορετικό πρόσωπο λόγω απουσιών.  Ο Γκιουνόκ θα αγωνιστεί κάτω από τα γκολπόστ, ενώ ο Πόνγκ που θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Σετζού θα βρεθεί στο κέντρο της άμυνας με τον Βιέιρα. Καισάρα και Κλισί θα τοποθετηθούν στα μπακ, ενώ ο Αζουμπουίκε και ο Σονέρ θα βρίσκονται στον άξονα. Τον ρόλο του 10αριού θα έχει ο Ρομπίνιο, με τους Βίσκα και Ελία στα εξτρέμ. Ο Κρίβελι θα αποτελει την αιχμή του τουρκικού δόρατος.