Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στην 3η αγωνιστική της La Liga κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, επικρατώντας στο τέλος με 2-0.

Την υπόθεση νίκη οι γηπεδούχοι φρόντισαν να… καθαρίσουν από νωρίς απόψε. Στο τελευταίο -χρονικά- ματς της βραδιάς, η Μπιλμπάο ξεκίνησε πολύ δυνατά θέλοντας να πετύχει θετικό αποτέλεσμα, για να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ισοπαλία της περασμένης εβδομάδας.

Το σκορ άνοιξε στο 11′ με ενέργεια του Γουίλιαμς και ασίστ του Κάπα. Το πρώτο βήμα είχε γίνει, ενόσω βέβαια η Σοσιεδάδ προσπαθούσε με τον τρόπο της να πιέσει την κατάσταση. Πριν τη λήξη ημιχρόνου, ήρθε και εκ νέου το προβάδισμα με το τέρμα που πέτυχε ο Γκαρσία για το 2-0.

Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό, αφού στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ναι μεν προσπάθησαν, ναι μεν έφτασαν μια… ανάσα από το να σκοράρουν, όμως… νερό δεν ήπιαν. Η Μπιλμπάο παρέμεινε πιο επιθετική κι έτσι πήρε το πολυπόθητο “τρίποντο”.

Πλέον με 7 βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή μαζί με την Σεβίλλη την οποία προσπέρασε λόγω διαφοράς τερμάτων. Βέβαια, η Αθλέτικο Μαδρίτης παραμονεύει από το +6 και την τρίτη θέση στο προσεχές της ματς.