Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Λεβάντε, καθώς παρά το γεγονός ότι φαίνονταν ένα εύκολο απόγευμα, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν επικράτησε με 3-2. Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο Εντέν Αζάρ με τη φανέλα των “μερένχες”.

Στο βροχερό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η «βασίλισσα» έδειχνε ότι θα επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα με εμφατικό τρόπο. Η καθολική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και το 3-0 της ανάπαυλας της έδιναν αυτό το δικαίωμα.

Μετά από ένα πρώτο 20λεπτο χωρίς ουσιαστικές φάσεις, οι γηπεδούχοι άρχισαν να βομβαρδίζουν κατά ριπάς τα καρέ του Φερνάντεθ. Σε διάστημα δυο λεπτών το σουτ του Μπενζεμά στο 20′ και το δοκάρι του Βάσκεθ ένα λεπτό αργότερα αποτέλεσαν τις προειδοποιητικές «βολές» προτού ο Γάλλος ανοίξει το σκορ με την συμπλήρωση 25 λεπτών στην αναμέτρηση.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπενζεμά με το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι διαμόρφωσε το 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα σε ένα επιθετικά άρτιο πρώτο ημίχρονο για τους «μερένχες» έβαλε ο Κασεμίρο πέντε λεπτά πριν από την ανάπαυλα για το 3-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Λεβάντε μπήκε με σκοπό να επιστρέψει στο παιχνίδι και το κατάφερε στο 49′ με το τέρμα του Μπόρχα Μαγιοράλ, ο οποίος σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του για το 3-1.

Η Ρεάλ πίεσε για ένα τέταρτο γκολ, ο Μπενζεμά είχε δοκάρι στο 57′ και το γκολ του Βινίσιους στο 62′ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ.

Στο 75′ το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά όταν ο Μελέρο διαμόρφωσε με κεφαλιά το 3-2, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κουρτουά με εντυπωσιακή επέμβαση απέτρεψε την ολική ψυχρολουσία από την κεφαλιά του Ρούμπεν Βέθο.

Με αυτή την νίκη η Ρεάλ επανήλθε στις επιτυχίες μετά από δυο συναπτές ισοπαλίες, ενώ ο Εντέν Αζάρ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του μέσα σε αποθέωση ερχόμενος ως αλλαγή στην θέση του Κασεμίρο.

Ρεάλ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος (60′ Μιλιτάο), Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο (60′ Αζάρ), Βάσκεθ, Ροντρίγκες, Κρόος, Βίνισιους, Μπενζεμά (83′ Γιόβιτς)

Λεβάντε: Φερνάντεθ, Μιραμόν, Βέθο, Ντουάρτε (68′ Μελέρο), Ποστίγκο, Κλερκ, Ροτσίνα (68′ Μαρτί), Βούκσεβιτς (56′ Μπαρντί), Καμπάνια, Μοράλες, Μαγιοράλ