Σε μία σημαντική αποκάλυψη ενόψει της νέας σεζόν προχώρησε ο Στιβ Κερ, που ανέφερε ότι ο Κλέι Τόμπσον πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πατήσει ξανά στο παρκέ κατά την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι σχεδόν απίθανο να παίξει φέτος ο Κλέι Τόμπσον και θα πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Θα πρέπει να το δούμε ρεαλιστικά. Είχα υποστεί και εγώ ρήξη χιαστού στο κολέγιο και έχασα όλη τη σεζόν. Για να αποθεραπευτεί πλήρως ο αθλητής από τον συγκεκριμένο τραυματισμό, θα πρέπει να μείνει εκτός για όλη τη σεζόν. Οπότε και ο Κλέι θα μείνει εκτός για όλη τη σεζόν.

Έχουμε αφήσει την πόρτα ανοικτή στην περίπτωση που η αποθεραπεία κυλήσει τέλεια και οι γιατροί δώσουν το ΟΚ. Αλλά, η πραγματικότητα λέει ότι την 1η Απριλίου θα έχει ήδη εννιά μήνες αποθεραπείας. Από την πλευρά μας, θα πρέπει να προετοιμάσουμε τα άλλα παιδιά να είναι έτοιμα να παίξουν στη θέση του».

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Τόμπσον: «Βαριέται πολύ. Ο Κλέι αγαπάει το μπάσκετ, του αρέσει πολύ να παίζει και αυτή την στιγμή, ύστερα από τρεις μήνες αποθεραπείας, είναι πολύ καλά. Δεν πονάει. Μπορεί να κάνει σουτάκια, αλλά ακόμη έχει πολύ δρόμο μπροστά του, αφού δεν μπορεί να τρέξει».