Ο τίτλος για τη Σίτι χάθηκε στο “St. James Park”, αφού με το 2-2 η Νιουκάστλ της έβαλε φρένο στην μάχη που δίνει με τους “κόκκινους”.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε από την αρχή του ματς δυνατά. Είχε την κατοχή, έχανε ευκαιρίες και έτσι μόλις στο 22ο λεπτό του αγώνα ο Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή. Η… χαρά της Σίτι κράτησε μόλις για 3 λεπτά, μιας και η Νιουκάστλ ισοφάρισε κόντρα στη ροή του ματς με πανέμορφο τέρμα του Βίλεμς.

Η Σίτι συνέχιζε να πιέζει αλλά δεν μπορούσε να πετύχει καποιο τέρμα. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1, αλλά την Σίτι να είναι το ξεκάθαρο αφεντικό του αγώνα.

Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο με την Σίτι να πιέζει αλλά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στο πλεχτό. Στο 70ο λεπτό του αγώνα ο Ζεσούς έφτασε μία ανάσα από το 1-2, αλλά ο τερματοφύλακας της Νιουκάστλ έκανε μία εκπληκτική επέμβαση.

Τελικά το 1-2 για τη Σίτι το έκανε με πανέμορφο τρόπο ο Ντε Μπρούινε στο 82. Τελικά ένας πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, ο Τζόνσον Σέλβι, σκόραρε στο 88ο λεπτό και στέρησε τη νίκη από τη Σίτι.

Νιουκάστλ (Μπρους): Ντουμπράβκα, Μανκίγιο, Φερνάντεζ, Κλαρκ, Ντάμετ, Βίλεμς, Άλμιρον, Χέιντεν, Σέλβι, Σεντ-Μαξιμέν, Ζοέλιντον.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Μεντί, Φερναντίνιο, Στόουνς, Γουόκερ, Ντ. Σίλβα, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Μαχρέζ, Ζεσούς.