Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς “λύγισε” μετά από μάχη 3 ωρών και 15 λεπτών στον τελικό του Mubadala World Tennis Championship, με τον Ράφα Ναδάλ να κατακτά τον τίτλο μετά από μια επίπονη ανατροπή.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο επικράτησε με 6-7(3), 7-5, 7-6(3) μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα διάρκειας 3 ωρών και 15 λεπτών και σήκωσε το τρόπαιο για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Ο Στέφανος πάλεψε για άλλη μια φορά σαν… θηρίο κόντρα στον θρυλικό Ισπανό, όμως λύγισε στο τέλος και δεν μπόρεσε να πάρει την κούπα στο ντεμπούτο του στη φιλική διοργάνωση.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι απέναντι στον Ναδάλ πάντα τα βρίσκει πολύ σκούρα και είναι χαρακτηριστικό πως στο tour έχει πέντε ήττες και έξι αγώνες.

Όπως και στο Λονδίνο πριν λίγες μέρες, πήρε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια ο Ναδάλ έδειξε το μαχητικό του πνεύμα και έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Στο πρώτο σετ ο Στεφ δεν εκμεταλλεύτηκε τις επτά ευκαιρίες που είχε μια μπρέικ και είδε τον Ναδάλ να παίρνει τις μπάλες στο 5-4 να σερβίρει για το 1-0.

Έκανε, όμως, το πρώτο του μπρέικ στο σημείο αυτό και μετά ήταν εκπληκτικός στο τάι μπρέικ, το οποίο καθάρισε με 3-7.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος πέταξε άλλες δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο 4-4 και τελικά έχασε το σετ με το μπρέικ που σημείωσε ο Ναδάλ στο 6-5.

Το τρίτο σετ ήταν εξίσου κλειστό και θεαματικό, ωστόσο ένα κακό γκέιμ του Τσιτσιπά στο 3-2 έδωσε την ευκαιρία στον Ναδάλ να πάρει κεφάλι και να βρεθεί δύο γκέιμ από τον τίτλο (4-2).

Δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλου παίκτη, ο Στεφ πήρε αμέσως πίσω το μπρέικ και παρότι σέρβιρε δύο φορές υπό πίεση (5-4, 6-5), μπόρεσε να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί «χτύπησε» νωρίς ο 33χρονος Ισπανός και (2-0) και μπόρεσε να μείνει μέχρι το φινάλε στη θέση του οδηγού.

Ο Ναδάλ έβαλε στην τσέπη 250.000 δολάρια και πάει με φόρα στη νέα σεζόν, που θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου με το ATP Cup.

Την τρίτη θέση στη διοργάνωση πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που νίκησε με 2-0 τον Καρέν Χατσάνοφ.