Η Εφές πήρε μάγκικο διπλό μέσα στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα με 82-86, χάρη στον Λάρκιν, που σημείωσε 26 πόντους κι έπαιξε και για τον τραυματία Μίτσιτς. Οι Τούρκοι παρέμειναν στην κορυφή της κατάταξης, ενώ οι “μπλαουγκράνα” με τους Ντέιβις (20π.) και Ντιλέινι (15π.) , προσπάθησε, όμως φάνηκε λίγη να διαχειριστεί το ρόλο του φαβορί.

Ο Αταμάν ξεκίνησε τον Λάρκιν στη βασική πεντάδα και ο Αμερικανός γκαρντ τον αποζημίωσε με οχτώ πόντους και καλή οργάνωση της επίθεσης των Τούρκων. Οι Ισπανοί ήταν νωχελικοί κι αν δεν υπήρχαν οι Μίροτιτς και Ντιλέινι η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από τους πέντε πόντους. Ο ρυθμός βόλευε την Εφές, που δεν είχε άγχος για τη νίκη κι αυτό φαινόταν.

Η Μπαρτσελόνα δεν έπαιζε καλά, όμως όταν διαθέτει ένα παίκτη σαν τον Ντιλέινι, τότε όλα είναι πιο εύκολα. Η Εφές χωρίς τον Μίτσιτς, ήταν αρκετά αξιόμαχη, όμως φαινόταν πως ο Λάρκι δεν θ’ αντέξει μέχρι το τέλος. Ο Σίμον του έδωσε ένα χέρι βοηθείας, όμως χρειάζονταν κι άλλοι πρωταγωνιστές, για να φύγουν με το διπλό. Η Μπάρτσα με τους Μίροτιτς και Χίγκινς, έριξε τη διαφορά στους τρεις πόντους (42-45).

Οι Τούρκοι ήταν πολύ αξιόπιστοι στην τρίτη περίοδο και στη ρακέτα, αν και ο Σανλί δεν θεωρείται ψηλός μεγάλης κλάσης. Ο Λάρκιν συνέχισε να είναι ιθύνων νους, όμως ορισμένες φορές το παράκανε. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Μπάρτσα, όμως το σκοράρισμα από τους Λάρκιν και Σίνγκλετον, πλήγωσε σε μεγάλο βαθμό το σύνολο του Πέσιτς. Το 58-66 ήταν ενδεικτικό, όμως δέκα λεπτά μπάσκετ, όλα ήταν πιθανά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι “μπλαουγκράνα” έβγαλαν την ποιότητά τους στο παρκέ και κυρίως το εύρος του ρόστερ της. Η Εφές εμφάνισε σημάδια κούρασης, κι αυτό ήταν λογικό, από τη στιγμή που ο Μίτσιτς έλειπε από τα γκαρντ. Ο Πέσιτς το διάβασε αυτό και η αλήθεια είναι πως τον βόλεψε. Το 72-66 ίσως και να χαλάρωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν τους Τούρκους με τους Πίτερς και Λάρκιν να κάνουν την ανατροπή, να κάνουν την τεράστια ανατροπή και να παίρνουν τεράστιο διπλό στη Βαρκελώνη με σκορ 82-86.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-45, 58-66, 82-86