Το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ στον κλειστό στίβο βελτίωσε ο Μόντο Ντουμπλάντις, εφτά μέρες μετά από την κατάρριψη του στο Τόρουν.

Δε σταματά πουθενά ο Μόντο Ντουμπλάντις. Μία εβδομάδα μετά το άλμα του στα 6,17 μέτρα που συνιστούσε νέα παγκόσμιο ρεκόρ, ο Σουηδός άλτης βελτίωσε ακόμη περισσότερο την επίδοσή του.

Ο 20χρονος αθλητής σημείωσε 6,18 μέτρα στο μίτινγκ της Γλασκώβης και βελτίωσε το ρεκόρ που είχε σπάσει μία εβδομάδα πριν.

Ο Ντουμπλάντις ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,50 μέτρα που πέρασε με την πρώτη ενώ χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια για το 5,75 μέτρα. Στη συνέχεια πέρασε με ευκολία τα 5,84 και τα 6 μέτρα έχοντας μείνει μόνος τους στον αγώνα.

Ο Σουηδός αθλητής πέρασε τα 6,18 μέτρα με την πρώτη προσπάθεια βελιώνοντας το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέρασε με χαρακτηριστική άνεση το συγκεκριμένο ύψος.

Ο Ντουμπλάντις γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο άθλημα. Ο Σουηδός κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο της Ντόχα ενώ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 στο Βερολίνο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις τον Νοέμβριο έκλεισε το 20 του χρόνια.