Πετυχαίνοντας γκολ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, η Γρανάδα έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Βαγιαδολίδ -που είχε προηγηθεί με 0-1- και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από το μεσοβδόμαδο ημιτελικό, στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, κόντρα σε μια Βαγιαδολίδ, που είναι χαμηλά και είχε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο.

Οι φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν με το γκολ του Γκουαρντιόλα στο 59ο λεπτό, ωστόσο η Γρανάδα, ισοφάρισε στο 81’, με τον Πουέρτας που ήρθε από τον πάγκο, συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φερνάντεθ, έκανε το 2-1, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς.

Με τη νίκη της αυτή, η Γρανάδα πήγε στους 33 βαθμούς και ανέβηκε στην ένατη θέση της Primera Division, ενώ η Βαγιαδολίδ, έμεινε στους 26 και στη 15η θέση.

Γρανάδα: Σίλβα, Ντίαθ (Ματσίς 53’), Σάντσεθ, Φουλκέ, Μαρτίνεθ, Νέβα, Γκοναλόν, Βαντίγιο (Βίκο 71’), Ντίας (Πουέρτας 81’), Ερέρα, Φερνάντεθ.

Βαγιαδολίδ: Μασίπ, Μογιάνο, Ολίβας, Γκαρθία, Καρίμ, Αλκαράθ, Φέντε, Σουάρεθ (Ρούμπιο 75’), Πλάνο, Γκουαρντιόλα (Μίτσελ 79’), Ουνάλ.