Η Τότεναμ ήταν ανήμπορη να παράξει επιθετικό ποδόσφαιρο, με τις απουσίες των Σον και Κέιν να είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, η Λειψία έμοιαζε να έχει “φτερά” στα πόδια και με σωστή διαχείριση κράτησε εύκολα το τελικό 0-1 που την φέρνει πλέον σε θέση ισχύος για μια θέση στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης!

Σαν… ταύροι εν υαλοπωλείο – όπως ακριβώς προδίδει και το προσωνύμιο τους- ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι ποδοσφαιριστές της Λειψίας, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στα “καρέ” της Τότεναμ από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, φτάνοντας αρκετά κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις.

Αρχικά στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με το σουτ του Σικ να περνάει λίγο έξω από την εστία του Γιορίς και στην συνέχεια μόλις ένα λεπτό αργότερα (!) με το σουτ του Ανχελίνιο να σταματάει στον Γάλλο τερματοφύλακα και στο… δοκάρι, με το σημαιάκι του κόρνερ να σημαίνει την λήξη συναγερμού για την άμυνα της Αγγλικής ομάδας, που βρισκόταν σε… τρικυμία!

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή της διαθέσεις τους, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζουν ωστόσο τα πρώτα σημάδια αντίδρασης στο 8ο λεπτό, απαντώντας στον επιθετικό μονόλογο της Γερμανικής ομάδας με την μεγάλη ευκαιρία του Μπεργκβάιν.

Η Λειψία ήταν εμφανώς πιο δραστήρια, σε έναν αγώνα που οι Λονδρέζοι προσπαθούσαν να κρύψουν τις αμυντικές τους αδυναμίες, έχοντας όσο λιγότερο την μπάλα στα πόδια τους. Άλλα η κακή αμυντική λειτουργία των Πετεινών δεν είναι κάτι που κρύβεται εύκολα κάτω από το… χαλάκι και ο Τίμο Βέρνερ ίσως να αποτελεί τον πλέον κατάλληλο για να μας το υπενθυμίζει. Ο Γερμανός επιθετικός έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε δυο περιπτώσεις (36′ και 39′) και τον ημίχρονο έληξε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις.

Η Τότεναμ έδειξε να βρίσκει μια ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές της, δείχνοντας μεγαλύτερη τακτική προσήλωση στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις κινήσεις της, ωστόσο ένα ανόητο μαρκάρισμα του Μπεν Ντέιβις ήταν αρκετό για να γκρεμίσει όσα έχτιζε μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ο Ουαλός γκρέμισε τον Λάιμερ εντός περιοχής και ο Τίμο Βέρνερ ήταν αρκετά ψύχραιμος για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του στο 57ο λεπτό.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δυσκολευόταν αφάνταστα να παράξει φάση της προκοπής μέσα από σετ παιχνίδι και κατάφερε να απειλήσει, παρά το γεγονός πως βρισκόταν με την πλάτη στο τοίχο, μόνο με απευθείας εκτελέσεις φάουλ (Λο Σέλσο και Λαμέλα) με τον Γκουλάσι να έχει τις απαντήσεις και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.

Ο Λούκας πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά (89′) μέσα από την μεγάλη περιοχή, χάνοντας ωστόσο την ευκαιρία να χριστεί ήρωας για την ομάδα του Β. Λονδίνου και πλέον η Τότεναμ των χιλίων προβλημάτων χρειάζεται ένα ακόμα ποδοσφαιρικό θαύμα για να πάρει την πρόκριση στην Γερμανία.