Όλη η ανθρωπότητα ενώνει τις δυνάμεις της απέναντι στην πανδημία. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, μηχανικοί της ομάδα της Formula 1 της Mercedes κατασκεύασαν αναπνευστήρες, που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους ασθενείς του κορωνοϊού.

Από την περασμένη εβδομάδα, οι επτά ομάδες της Formula 1 που εδρεύουν στην Αγγλία (Mercedes, McLaren, Red Bull, Renault, Racing Point, Haas και Williams) ένωσαν τις δυνάμεις τους για το λεγόμενο Pitlane Project, προκειμένου να συνδράμουν με τις γνώσεις των μηχανικών τους για την κατασκευή αναπνευστήρων.

Η Mercedes τα κατάφερε πρώτη, έχοντας τη συνεργασία ενός πανεπιστημίου στο Λονδίνο, αλλά και μιας πανεπιστημιακής κλινικής στην αγγλική πρωτεύουσα. Ο αναπνευστήρας που κατασκεύασαν, με το όνομα CPAP, ήδη έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Μεγάλης Βρετανίας, που έχει παραγγείλει 100 συσκευές. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες, οι ομάδες της Formula 1 θα μπορούν να παράγουν μέχρι και 1.000 τέτοιες συσκευές ανά μέρα.

«Η οικογένεια της Formula 1 έδειξε από την πρώτη στιγμή μεγάλη αφοσίωση σε αυτό το πρότζεκτ και είμαστε περήφανοι που θέσαμε τις γνώσεις μας στην υπηρεσία των αρχών για να παράγουμε γρήγορα αυτούς τους αναπνευστήρες», τόνισε ο διευθυντής απόδοσης της Mercedes, Άντι Κάουελ.