H… βόμβα είναι επίσημη! Η Νταρουσάφακα, η Μπιλμπάο και η Ρίτας Βίλνιους από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στο BCL, ενισχύοντας σημαντικά την διοργάνωση της FIBA!

To BCL της νέας σεζόν αναμένεται να παρουσιαστεί ισχυρό και ιδιαιτέρως ενισχυμένο. Η διοργάνωση θα μπει στην πέμπτη σεζόν της και αναμένεται να έχει στις τάξεις της μερικές από τις πιο ιστορικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Όπως έγινε γνωστό, η Νταρουσάφακα και η Ρίτας Βίλνιους αφήνουν το Eurocup για να βρεθούν στην διοργάνωση της FIBA από τη νέα σεζόν. ενώ και η Μπιλμπάο επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έπειτα από απουσία δύο ετών, για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο BCL.

Πρόκειται για τρεις ομάδες που ανεβάζουν σημαντικά το πρεστίζ της διοργάνωσης και δείχνουν την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει το BCL, ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο. Η Ρίτας Βίλνιους και η Μπιλμπάο λογίζονται ως παραδοσιακές δυνάμεις σε Λιθουανία και Ισπανία, αντίστοιχα, ενώ η Νταρουσάφακα είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη εξέλιξη στο τουρκικό μπάσκετ, έχοντας καταφέρει να καθιερωθεί στα υψηλά πατώματα της τουρκικής λίγκας.