Με αναποδιά ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τη Ducati, καθώς δυόμιση εβδομάδες πριν το πρώτο Grand Prix ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο τραυματίστηκε.

Ο Ιταλός αναβάτης πήρε την έγκριση της ομάδας και έτρεξε σε αγώνα motocross για προπόνηση ωστόσο τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να σπάσει την αριστερή του κλείδα. Όπως αναφέρουν στην ιταλική ομάδα, το χειρουργείο του Ντοβιτσιόζο πήγε καλά και όλοι είναι αισιόδοξοι πως θα προλάβει τον grand prix της Χερέθ.

«Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως μια τέτοια δραστηριότητα επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους, αφήσαμε τον Αντρέα να συμμετέχει. Μας εξήγησε ότι χρειάζεται να ανακαλύψει ξανά τις αισθήσεις του, που μόνο ένας πραγματικός αγώνας θα του το επιτρέψει, με πραγματικό ανταγωνισμό.

Από την άλλη το motocross είναι ένα άθλημα που πολλοί αναβάτες του MotoGP επιλέγουν για να προπονηθούν. Τελικά, θα πρέπει να είμαστε ανακουφισμένοι που ο τραυματισμός του δεν είχε σοβαρές επιπτώσεις και ο Αντρέα θα μπορέσει να λάβει κανονικά μέρος στην εκκίνηση της σεζόν του 2020 στη Χερέθ».