Η Βιγιαρεάλ έφυγε με το μεγάλο διπλό από την έδρα της Μπέτις και διατήρησε τις ελπίδες της για την έξοδο στο Champions League. Έμφραγμα στο 95′ για την Βαγιαδολίδ που έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να… ηρεμήσει για την παραμονή.

Η Βιγιαρεάλ εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο την… αδιαφορία της Μπέτις, η οποία δεν κυνηγάει κάτι στα… ψηλά ενώ είναι στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη. Το «κίτρινο υποβρύχιο» επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας και εξακολουθεί να είναι στην «μάχη» για το Champions League.

Το σκορ άνοιξε στο έβδομο λεπτό με πέναλτι ο Μορένο Τζέραρντ ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 30ο λεπτό έκανε το 0-2. Όλα έγιναν ευκολότερα για την Βιγιαρεάλ όταν ο Φεκίρ αποβλήθηκε με κόκκινη στο 49ο λεπτό, ενώ είχε δεχθεί την κίτρινη δύο λεπτά νωρίτερα. Με την νίκη αυτή η Βιγιαρεάλ έφτασε στους 54 βαθμούς και στην 5η θέση, τρεις λιγότερους από την 4η Σεβίλλη, ενώ η Μπέτις είναι στην 13η θέση με 37 βαθμούς.

Η Βαγιαδολίδ ήθελε την νίκη για να… ηρεμήσει όσον αφορά την υπόθεση παραμονή. Απέναντι της η Λεβάντε που επίσης ήθελε έναν βαθμό για να απομακρυνθεί για τα… καλά. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος όπως αναμένονταν αλλά οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 95ο λεπτό, σε ανατροπή του Γκουαρντιόλα από τον Φερνάντεθ. Ο Ουνάλ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν νίκησε τον τερματοφύλακα της Λεβάντε με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Η Βαγιαδολίδ είναι στην 15η θέση με 35 βαθμούς και στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Λεβάντε με 41 βαθμούς στην 12η θέση είναι πλέον πιο ήρεμη.