Δύο σπεσιαλίστες του χορταριού θα μονομαχήσουν αύριο (12/6) για τον τίτλο στο Boss Open της Στουτγκάρδης.

Ο Άντι Μάρεϊ (No.68) διατήρησε την ψυχραιμία του παρά τις… τρέλες του Νικ Κύργιου (Νο.78) και πήρε τη νίκη επί του 27χρονου Αυστραλού με 7-6(5), 6-2, για να περάσει στον δέκατο τελικό του στο γρασίδι (8-1). Είναι, μάλιστα, ο πρώτος μετά το ματς τίτλου στο Wimbledon το 2016! Συνολικά είναι ο 70ος τελικός της σπουδαίας καριέρας του (46-23).

Μπορεί να μην είναι ο Μάρεϊ που… ξέραμε, όμως είναι πάντα υπολογίσιμη δύναμη στο γρασίδι και δεν είναι τυχαίο ότι στην πορεία του στη Στουτγκάρδη απέκλεισε κατά σειρά Μπούμπλικ, Τσιτσιπά και Κύργιο!

Δεν θα έχει, πάντως, εύκολη αποστολή στο αυριανό ματς, καθώς απέναντί του θα βρεθεί ο Ματέο Μπερετίνι, Νο.10 στον κόσμο, που έχει χάσει μόνο τρία ματς στο χορτάρι από το 2019!

Ο περσινός φιναλίστ του Wimbledon λύγισε με 7-6(7), 7-6(5) τον Όσκαρ Ότε και προκρίθηκε στο τέταρτο τελικό του στη συγκεκριμένη επιφάνεια (2-1). Όλα αυτά παρότι είναι το πρώτο του τουρνουά μετά από τρίμηνη απουσία λόγω τραυματισμού!

Μάρεϊ και Μπερετίνι έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές στην καριέρα τους και το… σκορ είναι 1-1. Πέρυσι είχαν αναμετρηθεί στο χορτάρι του Queen’s και ο Ιταλός είχε πάρει τη νίκη στα δύο σετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπερετίνι είναι από τους «αδικημένους» της απόφασης της ATP να μη δοθούν βαθμοί στο Wimbledon, αφού δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τους 1.200 πόντους από την περσινή του συμμετοχή στον τελικό.