Δεν γινόταν να κερδίζει για πάντα! Η Αλιζέ Κορνέ, Νο.37 στον κόσμο, σταμάτησε το αήττητο σερί της Ίγκα Σβιόντεκ και πέρασε στον τέταρτο γύρο του Wimbledon!

Η πολύπειρη Γαλλίδα επικράτησε της κορυφαίας τενίστριας στον κόσμο με 6-4, 6-2, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη ήττα της μετά από 37 διαδοχικές νίκες! Κατά το διάστημα αυτό (από τις 16 Φεβρουαρίου), κέρδισε τους τίτλους σε Ντόχα, Indian Wells, Μαϊάμι, Στουτγκάρδη, Ρώμη και Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 32χρονη Κορνέ είχε σταματήσει και το σερί της Σερένα Γουίλιαμς στον τρίτο γύρο του Wimbledon το 2014, όταν η θρυλική Αμερικανίδα είχε πετύχει 34 συνεχόμενες νίκες! Συνέβη, μάλιστα, στο ίδιο γήπεδο!

Από τότε είχε να προκριθεί στη φάση των «16» της διοργάνωσης και η αλήθεια είναι ότι το έκανε με άκρως επιβλητικό τρόπο, εκμεταλλευόμενη το σαφώς πιο ευάλωτο παιχνίδι της 21χρονης Πολωνής στο χορτάρι.

Η επόμενη αντίπαλος της Κορνέ στη διοργάνωση είναι η Άιλα Τομλιάνοβιτς, που άφησε εκτός την περσινή νικήτρια του Roland Garros Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και πέρασε στη φάση των «16» για δεύτερη σερί χρονιά.

Εκεί θα είναι και η Έενα Ριμπάκινα, που λύγισε με 7-6(4), 7-5 την Τσινβέν Ζενγκ και θα αναμετρηθεί με την εξαιρετική στο χορτάρι Πέτρα Μάρτιτς. Η τενίστρια από την Κροατία απέκλεισε με 6-2, 7-6(5) την Τζέσικα Πεγκού