Άκρως αποκαλυπτική ήταν η χρυσή ολυμπιονίκης μας του 2016, Άννα Κορακάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Άλφα και την Ελεονώρα Μελέτη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι συνθήκες προετοιμασίας της ήταν άθλιες, σε σημείο ώστε να προπονείται με… ποντίκια!

Συγκεκριμένα, η Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή ανέφερε:

«Όταν άρχισα, οι συνθήκες στα σκοπευτήρια ήταν πολύ κακές – ακόμα και μετά το Ρίο».

Η ίδια τόνισε ότι θέλει να χρησιμοποιεί την ιστορία της με θετικό πρόσημο, έχοντας ως στόχο να εμπνεύσει πάρα πολλά παιδιά γιατί δείχνει ότι κάποιος μπορεί να τα καταφέρει ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Η Άννα Κορακάκη, μάλιστα, δήλωσε: «Ήταν τέτοιες οι συνθήκες που πολλές φορές δεν μπορούσα να βγάλω την προπόνηση. Δεν με ένοιαζε πώς ήταν, ειλικρινά. Δεν με ένοιαζε! Να στάζουν τα ταβάνια, να παγώνω, να βγαίνουν τα ποντίκια. Δεν με ένοιαζε, αλήθεια. Ήθελα να είμαι εγώ, ο πάγκος μου και ο στόχος μου απέναντι. Δεν με ένοιαζε το γύρω-γύρω, να έπεφταν οι τοίχοι».

Ο χώρος προπόνησης της Άννας Κορακάκη, όπως σημείωσε, ήταν ακατάλληλος και δεν μπορούσε να υποστηρίξει καν σύστημα θέρμανσης.

«Θυμάμαι ότι καίγαμε, καμιά φορά στα βαρέλια -για τα χέρια μου κυρίως για να έχω την αίσθηση του όπλου και της σκανδάλης- χρησιμοποιημένους στόχους και ξύλα. Επειδή, όμως, είχε υγρασία εκεί μέσα και ό,τι καίγαμε, είχε υγρασία, έβγαζε έναν πολύ μαύρο καπνό, γέμιζε όλος ο χώρος γιατί δεν είχε και από πουθενά να φύγει, ανεβαίναμε πάνω διότι ήταν υπόγειο. Ανοίγαμε την πόρτα για να φύγει η κάπνα και έκανε κάνα μισάωρο και μ’ έπιαναν τα αναπνευστικά μου, γιατί είχα θέματα. Ανεβαίναμε στο αμάξι που ήταν παρκαρισμένο στον δρόμο, το ανάβαμε για να ζεσταθώ λίγο για να ξανακατέβω και να συνεχίσω».