Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, πιστεύει πως δεν θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμη στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες νίκες στο σπορ.

Δίχως αμφιβολία, ο Λιούις Χάμιλτον είναι ένας εκ των πιο επιτυχημένων οδηγών της Formula 1. Έχει κατακτήσει 7 παγκόσμιους τίτλους και ισοβαθμεί στην κορυφή της σχετικής λίστας με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Επιπλέον μετρά 103 νίκες και άλλες τόσες pole position στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, ενώ έχει ανέβει 193 φορές στο βάθρο, όντας πρώτος σε αυτές τις τρεις κατηγορίες.

Όμως o 38χρονος Βρεταννός πιστεύει ότι τα ρεκόρ του θα σπάσουν σύντομα και η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει να έρθει. Στο πλαίσιο του Grand Prix Καναδά, ο Χάμιλτον ρωτήθηκε αν μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να τον ξεπεράσει τα επόμενα χρόνια.

«Έχει μια τεράστια καριέρα μπροστά του, οπότε σίγουρα θα ξεπεράσει το ρεκόρ μου. Εξάλλου τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και ο ίδιος βρίσκεται σε μία φοβερή ομάδα. Πρέπει εμείς στη Mercedes να δουλέψουμε σκληρά ώστε να επεκτείνω το ρεκόρ νικών μου. Ελπίζω να πάρω μερικές ακόμη νίκες τώρα στο τέλος της καριέρας μου. Ελπίζω να είμαστε ακόμη πιο κοντά από πλευράς ανταγωνισμού. Ο Μαξ κάνει εξαιρετική δουλειά στην πίστα και μέχρι τώρα είχε μια φανταστική καριέρα, οπότε σίγουρα θα ξεπεράσει τα ρεκόρ μου. Δουλεύω σκληρά ώστε να τον καθυστερήσω λίγο», είπε ο οδηγός της Mercedes-AMG.

Επιπλέον εξήγησε γιατί δεν είναι δυνατόν να συγκρίνονται τα ρεκόρ ενός οδηγού με έναν άλλο: «Όλοι οι οδηγοί έχουν πολύ διαφορετικές καριέρες. Κάποιοι θα βρεθούν σε ένα μονοθέσιο-νικητή νωρίτερα από κάποιους άλλους. Σήμερα όμως έχουμε περισσότερους αγώνες απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Οπότε ποτέ δεν κοιτούσα τους αριθμούς. Όταν ήμουν παιδί ωστόσο, ποτέ δεν περίμενα πως θα βρίσκομαι σε αυτή τη λίστα. Για εμένα είναι ένα φοβερό επίτευγμα. Αλλά δεν μπορείς να το συγκρίνεις, αυτό είναι ένα θέμα. Προφανώς πρέπει να είσαι στο σωστό μονοθέσιο τη σωστή στιγμή και για αρκετό καιρό. Δεν ξέρω αν μπορούμε εμείς να το έχουμε σύντομα. Για την ώρα, απολαμβάνω τη στιγμή».

Εάν ο Φερστάπεν κερδίσει στο Grand Prix Καναδά, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Άιρτον Σένα με 41 νίκες.