Η Μερσέντες έμοιαζε ασταμάτητη για ακόμη μια φορά και στα χέρια του υπέροχου Λιούις Χάμιλτον, που έκανε περίπατο και στην πίστα της Ουγγαρίας έφτασε άνετα στην νίκη! Άντεξε στην πίεση του Μπότας ο Φερστάπεν και τερμάτισε 2ος, συμπλήρωσε το βάθρο ο Φινλανδός.

Το προσπάθησαν. Σκληρά, έβαλαν τα δυνατά τους όλοι. Κανένας δεν υστέρησε. Πρώτος-πρώτος, ο καιρός: πριν την έναρξη του αγώνα στη Βουδαπέστη άνοιξαν οι ουρανοί, η πίστα γέμισε νερό και ανάγκασε τους πάντες ν’ αλλάξουν ελαστικά, βάζοντας ενδιάμεσα.

Έπειτα, ο Μαξ Φερστάπεν αποφάσισε να ενδώσει στο φλερτ που του κάνουν οι μπαριέρες όλο το τριήμερο και λίγο πριν την εκκίνηση πήγε και τις έδωσε ένα μεταλλικό φιλί, αναγκάζοντας τους πάντες στην Ρεντ Μπουλ να τρέχουν σαν τρελοί για να επισκευάσουν το μονοθέσιό του, έχοντας σκάρτα 15 λεπτά στη διάθεσή τους για να το έχουν έτοιμο και να δει τα κόκκινα φώτα από την 7η θέση ο Ολλανδός. Και τα κατάφεραν!

Οι απανταχού φαν της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκίνησαν από χθες, όταν είδαν τι… ξύλο έπεσε στα δοκιμαστικά, τις δεήσεις στον Ύψιστο κάτι να γίνει και να υπάρχει ανταγωνισμός στον αγώνα της Κυριακής. Όμως…

Όμως, μετά ήρθε η αδυσώπητη πραγματικότητα κι άρπαξε από τα μούτρα τους πάντες, συντρίβοντας τα «θέλω» τους: ο Λιόυις Χάμιλτον της διαστημικής Μερσέντες δεν επηρεάστηκε ούτε από βρεγμένο οδόστρωμα (που λίαν συντόμως μετά την εκκίνηση στέγνωσε) ούτε από τίποτα και πήρε δια περιπάτου τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Έτσι απέδειξε για χιλιοστή φορά πως ο συνδυασμός Μερσέντες-Λιούις είναι 7 (όσα οσονούπω και τα πρωταθλήματά του…) αιώνες μπροστά από τον ανταγωνισμό, όπως αποδείχτηκε και από την όγδοη νίκη του στην Ουγγαρία.