Οι αγωνοδίκες του Grand Prix της Formula 1 Στη Μαρίνα Μπέι παραδέχθηκαν πως ήταν αρκετά επιεικείς με τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Στο Grand Prix Σιγκαπούρης της Formula 1 υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές εξελίξεις. Αρκετές ομάδες δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένες με τον τρόπο με τον οποίο οι αγωνοδίκες χειρίστηκαν τα συμβάντα που έλαβαν χώρα στις κατατακτήριες δοκιμές.

Συγκεκριμένα υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός πως ο Μαξ Φερστάπεν γλίτωσε ποινή για δύο παραπτώματά του. Μάλιστα, υπήρξε συνάντηση στη Σουζούκα, στο περιθώριο του Grand Prix Ιαπωνίας, στην οποία οι ομάδες ζήτησαν εξηγήσεις από την παγκόσμια ομοσπονδία για τους λόγους που συνέβη αυτό.

Πράγματι, ο αγωνοδίκης της Σιγκαπούρης, Ματέο Περίνι, παραδέχθηκε πως υπήρξε εύνοια στον Φερστάπεν και έπρεπε να δεχθεί ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα αντί για επίπληξη. Το συμβάν για το οποίο έπρεπε να τιμωρηθεί ήταν για παρεμπόδιση του Γιούκι Τσουνόντα στο Q2, ο οποίος είχε την ταχύτητα να προκριθεί στο Q3, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να το πράξει. Επιπλέον παραδέχθηκε πως και ο Λόγκαν Σάρτζεντ έπρεπε να δεχθεί ποινή για παρεμπόδιση του Λανς Στρολ στο Q1. Αμφότερες οι Red Bull Racing και Williams δέχθηκαν από 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, καθώς δεν υπήρξε προειδοποίηση στους οδηγούς τους για μονοθέσιο που ακολουθούσε.

O Περίνι παραδέχθηκε επίσης πως η απόφαση για το συμβάν του Φερστάπεν δεν θα ληφθεί υπόψη σε ανάλογες περιπτώσεις μελλοντικά. Έτσι, οι ποινές θα αποδίδονται σε οδηγούς που καταστρέφουν προσπάθειες συναθλητών τους στις κατατακτήριες δοκιμές.

Όσο για το περιστατικό που σταμάτησε στο pit-lane και ήταν κόντρα στις οδηγίες του Διευθυντή Αγώνα, ωστόσο δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει οδηγό να ακινητοποιείται πριν βγει στην πίστα. Βέβαια στο παρελθόν έχουμε δει ποινές όταν δεν ακολουθούνται οι οδηγίες του Διευθυντή Αγώνα, με το περιστατικό να είναι επίσης στη λίστα παραπόνων των ομάδων.

Πέραν των ομάδων, αρκετοί οδηγοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα διπλά στάνταρ των αγωνοδικών και τις διαφορετικές ποινές που αποδίδονται σε παρόμοια συμβάντα.