Στο GP Μ. Βρετανίας θα δούμε τη νέα κατασκευή ελαστικών, την οποία δοκίμασαν οι ομάδες στο δεύτερο αγώνα της Αυστρίας.

Οι ομάδες της Formula 1 είχαν στη διάθεση τους από δύο σετ ελαστικών ανά οδηγό της νέας πειραματικής γόμας ελαστικών. Η Pirelli αντέδρασε έγκαιρα στις αστοχίες που είδαμε στο πίσω αριστερό ελαστικό των Λάνς Στρόλ και Μαξ Φερστάπεν στο Αζερμπαϊτζάν παρουσιάζοντας μια νέα λύση.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, συνεδρίασε την Πέμπτη 8 Ιουλίου και ενέκρινε αλλαγές στους αγωνιστικούς κανονισμούς. Από το GP Μ. Βρετανίας λοιπόν θα χρησιμοποιηθεί η νέα κατασκευή ελαστικού, η οποία θα υιοθετηθεί για λόγους ασφαλείας.

Η νέα γόμα διαθέτει μεγαλύτερη ακαμψία κατά το στρίψιμο και στα κάθετα φορτία. Ως αποτέλεσμα θα ασκούνται λιγότερες δυνάμεις στα ελαστικά, τα οποία θα λειτουργούν στις πιέσεις που καθορίζει η ιταλική φίρμα.

Οι αλλαγές από τη στιγμή που πρόκειται για λόγους ασφαλείας δεν χρειάζονται την έγκριση από την Κομισιόν της F1.

Έρχονται οι Aγώνες Sprint

Επιπλέον, ο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε τους κανονισμούς για τους Sprint Qualifying αγώνες. Ο πρώτος τον οποίο θα δούμε είναι την επόμενη εβδομάδα στο GP Μ. Βρετανίας. Επιπλέον σφραγίστηκαν αλλαγές οι οποίες καλύπτουν γκρίζες ζώνες στους κανονισμούς.

Τέλος, ψηφίστηκαν ορισμένες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1 για το 2022, οι οποίες δεν έγιναν γνωστές.