Ο επικεφαλής της McLaren Racing, Αντρέα Στέλα, μίλησε για την εξέλιξη της MCL60 και έθεσε τους στόχους της ομάδας για το 2023.

Έπειτα από το μέτριο 2022, η McLaren Racing επιθυμεί να περάσει στην αντεπίθεση και να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Για να το κάνει όμως πράξη, θα πρέπει να βελτιώσει τα «κακώς κείμενα» του μονοθεσίου της, ώστε οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι να διεκδικούν θέσεις μέσα στην πρώτη 5άδα.

Η νέα MCL60 είναι το δημιούργημα της ομάδας του Ουόκινγκ, το οποίο θα πατήσει για πρώτη φορά πίστα την επόμενη εβδομάδα στο Μπαχρέιν για τις χειμερινές δοκιμές του 2023. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του μονοθεσίου, ο νέος επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, μίλησε για την εξέλιξή του κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο Ιταλός εμφανίστηκε διστακτικός και παραδέχθηκε πως δεν πήγαν όλα όπως τα υπολόγιζαν: «Πρέπει να πω πως εξετάσαμε την απόδοσή μας και κοιτώντας τους ανταγωνιστές μας, ανακαλύψαμε αρκετούς τομείς που μπορούμε να βελτιωθούμε. Το καλό είναι πως πάνω-κάτω το έχουμε καταφέρει αυτό. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλά στην πλειονότητά τους είναι αεροδυναμικές οι αλλαγές. Υπάρχουν ορισμένα σημεία του μονοθεσίου που η εξέλιξη θα έχει ενδιαφέρον για το πώς θα πραγματοποιηθεί στο ξεκίνημα της σεζόν. Είμαστε χαρούμενοι αλλά όχι εντελώς χαρούμενοι με το μονοθέσιό μας στην παρούσα φάση. Όμως είμαστε αισιόδοξοι πως θα κάνουμε ένα θετικό βήμα σύντομα».

Ο Στέλα παραδέχθηκε πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα βρέθηκαν νέοι τρόποι από το τεχνικό τμήμα για τη βελτίωση ου μονοθεσίου: «Σε γενικές γραμμές είμαστε χαρούμενοι με την εξέλιξη. Όμως υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία συνειδητοποιήσαμε αρκετά αργά στην έρευνά μας ισχυρά μονοπάτια βελτίωσης. Δεν μπορούμε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να εκμεταλλευτούμε τα ευρήματά μας. Γι’ αυτό θέλω να είμαστε ρεαλιστές».

Επιπλέον ο 51χρονος έθεσε το μεγάλο στόχο της McLaren για το 2023: «Κατά τη διάρκεια της σεζόν, θέλω να εδραιωθούμε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες. Είμαστε ρεαλιστές μεσοπρόθεσμα. Έρχονται καλές αναβαθμίσεις το επόμενο χρονικό διάστημα και θα έρθουν στην πίστα αρκετά νωρίς στη σεζόν».