Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull δήλωσε ότι η πρωταθλήτρια “θέλει να συνθλίψει” όλες τις άλλες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Ρικιάρντο γύρισε πέρσι στην “οικογένεια” της Red Bull, οδηγώντας για την Alpha Tauri που φέτος μετονομάστηκε σε Visa CashApp RB, ή εν συντομία RB. Στην ίδια ομάδα, καθώς και στη μεγαλύτερη της Red Bull Racing, οδηγούσε την περίοδο 2014-’18, πριν φύγει για τη Renault F1.

Το περασμένο τριήμερο οι ομάδες της F1 εξέλισσαν τα νέα τους μονοθέσια στις δοκιμές του Μπαχρέιν, και η γενική εντύπωση που αποκομίστηκε είναι ότι η Red Bull διατήρησε το προβάδισμά της από τον ανταγωνισμό, με ένα μονοθέσιο (την RB20) απρόσμενα και τολμηρά ανανεωμένο σε σχέση με την περσινή RB19.

 

Σε ερώτηση του βρετανικού Motorsport αν τον εξέπληξε η RB20, ο Ρικιάρντο απάντησε: “Γελάω διότι είμαι έκπληκτος, αλλά δεν είμαι. Αισθάνομαι πως αυτή η ομάδα λειτουργεί στα καλύτερά της όταν κερδίζει, πως όταν κερδίζει είναι σαν να θέλει να συνθλίψει ολοκληρωτικά τον ανταγωνισμό.

Δεν είναι σαν να λένε ‘εντάξει, τώρα κερδίζουμε, ας πάμε διακοπές’. Αυτό που λένε είναι ‘ας πιέσουμε μέχρι τέλους το γκάζι’. Οπότε, πιστεύω ότι αυτό είναι το σημείο που βρισκόμαστε φέτος. Μετά την πιο κυρίαρχη χρονιά τους το 2023, τώρα εμφάνισαν ένα αυτοκίνητο που κι εγώ που το είδα, εντυπωσιάστηκα.

Πιστεύω ότι [η RB20] είχε τις περισσότερες αναβαθμίσεις από κάθε άλλο [αυτοκίνητο], κι αυτό λέει κάτι σημαντικό. Κοιτάξτε, μου αρέσει να βλέπω τον Άντριαν Νιούι κοντά στο αυτοκίνητο, και τα λοιπά. Και δεν αισθάνομαι άσχημα να ξεχωρίσω τον Άντριαν, διότι ξέρω ότι η ομάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από τον Άντριαν, αλλά προφανώς είναι μεγάλο μέρος της.

Είτε είμαι μέλος της οικογένειας αυτής ή όχι, ως θεατής μου αρέσει να βλέπω αυτή την αδυσώπητη προσέγγιση και τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν μετά από μια τόσο δυνατή χρονιά. Είναι σαν να πρέπει, κατά κάποιο τρόπο, να το θαυμάσεις. Ξέρω ότι για τους θεατές που κάθονται στον καναπέ τους είναι προτιμότερο να ανταγωνιστεί κάποιος τη Red Bull φέτος, αλλά πρέπει να θαυμάσεις την προσέγγισή τους”.

Τέλος, όταν ο Ρικιάρντο ρωτήθηκε αν όντως η Red Bull μπορεί φέτος να κερδίσει όλους τους αγώνες της χρονιάς, ο Αυστραλός φάνηκε επιφυλακτικός: “Δείχνει σχεδόν αδύνατο. Είναι πολλοί οι αγώνες, και δεν ξέρεις σε πόσους θα βρέχει. Κοιτάξτε, παρότι είμαι σίγουρος ότι το φετινό αυτοκίνητό τους είναι ικανό να κερδίζει, είναι πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι όσο κυρίαρχο ήταν και το περσινό.

Θα κερδίσουν αγώνες, αυτό είναι σίγουρο, αλλά δεν θα φτάσω να πω ότι θα είναι ανίκητοι. Η Formula 1 είναι πολύ απρόβλεπτη, για να είναι η Red Bull ανίκητη. Πιστεύω ότι θα τα πάνε πολύ καλά, αλλά είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους αυτοπεποίθηση”, κατέληξε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο.