Ο Μαρκ Μάρκεθ θα χάσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και τις δοκιμές στη Χερέθ, όπως ανακοίνωσε η Repsol Honda.

Η κακοδαιμονία δεν λέει να αφήσει σε ησυχία τον Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς και τα χειρουργεία που είχε την τελευταία διετία, πλέον έχει και πρόβλημα όρασης. Συγκεκριμένα ταλαιπωρείται από διπλωπία, με αποτέλεσμα να είναι δεδομένο πως θα απουσιάσει από το Moto GP της Βαλένθια και τα τεστ στη Χερέθ που θα ακολουθήσουν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Ο Μάρκεθ, εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής με τελευταίο τίτλο του το 2019, είχε ζαλάδες και προβλήματα όρασης από ένα ατύχημα σε προπόνηση πριν το Moto GP της Κυριακής στο Αλγκάβρε, αλλά μετά από νέες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ακόμη δεν είναι σε καλή κατάσταση για να αγωνιστεί.

Η ανακοίνωση της Repsol Honda:

Ο αναβάτης της Repsol Honda Team δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix της Βαλένθια αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ούτε στο τεστ IRTA στη Χερέθ που έχει προγραμματιστεί για τις 18 και 19 Νοεμβρίου.

Αφού ο Μαρκ Μάρκεθ υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση στην κλινική Dexeus στη Βαρκελώνη την περασμένη Τρίτη, στην οποία εξετάστηκε έπειτα από πτώση ενώ έκανε εξάσκηση εκτός δρόμου, ο αναβάτης ξεκουράζεται όλη την εβδομάδα στο σπίτι του στη Cervera.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών ανάπαυσης, ο Μαρκ συνέχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και υπέφερε από προβλήματα όρασης, γι’ αυτό και αυτήν τη Δευτέρα τον επισκέφτηκε ο οφθαλμίατρος Δρ. Σάντσεθ Νταλμάου του Hospital Clínic de Barcelona, ​​ο οποίος έκανε τις εξετάσεις, οι οποίες εντόπισαν ένα νέο επεισόδιο διπλωπίας.

Δρ. Σάντσεθ Νταλμάου, Οφθαλμίατρος: «Η εξέταση που έγινε στον Μαρκ Μάρκεθ σήμερα, μετά το ατύχημα που συνέβη, επιβεβαίωσε ότι ο αναβάτης έχει διπλωπία και αποκάλυψε παράλυση του τέταρτου δεξιού νεύρου με συμμετοχή του δεξιού άνω λοξού μυός. Σε συνέχεια της κλινικής αξιολόγησης, έχει επιλεγεί να ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία με περιοδικές ενημερώσεις. Αυτό το τέταρτο δεξί νεύρο είναι εκείνο που είχε ήδη τραυματιστεί το 2011».