Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε μεγάλο βήμα για τη διπλή ανάπλαση την παρουσίαση των σχεδίων των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο παρουσία του προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκη Μαλακατέ τόνισε ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική αρένα θα στεγάσουν τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του «τριφιλλιού» ενώ αναφέρθηκε και στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Τέλος ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθάρισε ότι η χρηματοδότηση για το έργο είναι εξασφαλισμένη και η ολοκλήρωση του αναμένεται το 2026 μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης:
«Έχουμε μεγάλη χαρά. Σήμερα δίνουμε πάσα στο μέλλον. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερ. Παναθηναϊκού θα στεγάσουν χιλιάδες παιδιά του δήμου και αυτό μας δίνει χαρά. Σήμερα κάνουμε ένα βήμα για τη διπλή ανάπλαση, με δυο προεκτάσεις.
Το ένα είναι με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, που σε 36 μήνες θα είναι έτοιμο και θα δώσει πνοή σε μια υποβαθμισμένη περιοχή και ήδη έχουν αρχίσει οι πρόδρομες εργασίες και το άλλο είναι η αναβάθμιση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που μόλις παραδοθεί το κλειδί του γηπέδου, θα γκρεμιστεί το παλιό γήπεδο και θα δώσει πνοή πρασίνου. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, τις τράπεζες, τους συντελεστές και τον Δήμο Αθηναίων. ».
Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του έργου: «Περιμένουμε τη μελέτη εφαρμογής για να έχουμε το τελικό κόστος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση, είναι εξασφαλισμένη και το έργο θα είναι έτοιμο μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου, το 2026»..
Για τους χώρους πρασίνου: «Το ποσοστό του πρασίνου προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα και είναι στο 50%. Αυτό είναι για τον Βοτανικό και είναι ”κλειδωμένο”. Δεν αλλάζει.».
Για τα έργα υποδομών γύρω από το γήπεδο: «Θα δημοπρατηθούν τα έργα, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη».
Για τη σημασία του έργου: «Μιλάμε για ένα έργο που συζητάμε για 20 χρόνια. το 2020 και το 2021 αντιμετωπίζαμε μια καχυποψία, γιατί οι Αθηναίοι είχαν βιώσει πολλές ματαιώσεις. Τώρα προχωράμε βήμα-βήμα και χωρίς πολλά λόγια. Είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής αναζωογόνησης που πραγματοποιείται σε κέντρο πόλης. Στον Ελαιώνα επιχειρείται κάτι σημαντικό, σε μια περιοχή που είχε ακόμα μεταπολεμικό χαρακτήρα. Προχωράμε με τις υποδομές, με τα έργα και θα γίνει μια αναβάθμιση της περιοχής. Έχουμε μελέτη που μιλά για 400 εκατ. ευρώ άμεσων επενδύσεων».