Απόλυτα αισιόδοξος για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος μίλησε επίσης για τη γέννηση της κόρης του και τη Βασιλική Μιλλούση.

Κοινή συνέντευξη έδωσαν ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βασιλική Μιλλούση στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο μίλησε για την προσπάθειά του να προκριθεί στους Αγώνες του Τόκιο και αναφέρθηκε μα αποθεωτικά λόγια στην σύντροφό του, ενώ σχολίασε και τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή τους η γέννηση της κόρης τους.

Από τη μεριά της, η πρωταθλήτρια της γυμναστικής μίλησε για τον δύσκολο δρόμο που έχει διαβεί φέτος ο σύντροφός της και, φυσικά, για τη μητρότητα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Λευτέρη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σας έκανε την τιμή να σας συναντήσει για μια ακόμη φορά. Ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης;
«Θεωρώ ότι κι εγώ κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώξαμε αυτή τη συνάντηση μετά το χρυσό στη Μελβούρνη, γνωρίζοντας πως τελειώνει η θητεία του θέλαμε να συναντηθούμε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για να του πω επίσημα ένα τεράστιο ευχαριστώ, που είναι τόσα χρόνια δίπλα μου. Τόσο στις καλές, όσο και στις κακές στιγμές, όπως το χειρουργείο μου, την αποκατάστασή μου, αλλά ήταν δίπλα μου και σε στιγμές εκτός αθλητισμού, όπως η γέννηση του παιδιού μου. Είναι πάντα δίπλα στην οικογένειά μου και ο πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης ήταν να του εκφράσω την αιώνια ευγνωμοσύνη μου».

ΕΡ: Αυτό, φαντάζομαι, αποτυπώνεται και στο δώρο που του έδωσες, μιας και η φόρμα του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων φαντάζει μοναδικό δώρο.
«Η φόρμα που έδωσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μια φόρμα που χρησιμοποιήθηκε μόνο στον τελικό του Ρίο. Μαζί με μία τσάντα που έμπαιναν μέσα τα πράγματα, που τη θεωρούσα τυχερή, γιατί είναι χρυσή. Επομένως, μόνο ένας άνθρωπος όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αυτό το δώρο».

ΕΡ: Έχεις έρθει με την οικογένειά σου στο προεδρικό Μέγαρο. Αλήθεια, πως είναι οι πρώτες ώρες πατρότητας για σένα;
«Δεν έχω να πω πολλά για τη μικρή, μόνο ότι είναι πολύ καλό μωρό. Είμαστε δύο ευτυχισμένοι γονείς και είναι ένα θαύμα αυτό που ζούμε».

ΕΡ: Μετά το Τόκιο θα πάτε και για το δεύτερο παιδί;
«Σίγουρα κάποια στιγμή θα θέλαμε να κάνουμε κι ένα δεύτερο παιδί».

ΕΡ: Πριν μερικούς μήνες είχες δηλώσει ότι η πρόκριση για το Τόκιο είναι δύσκολη. Πλέον, μετά τη Μελβούρνη, έχεις αναθεωρήσει, νιώθεις πιο έτοιμος;
«Η αυτοπεποίθηση μου είναι ξανά στο 1000%, όπως ήταν πριν χειρουργηθώ. Δεν νιώθω απλά ότι θα τα καταφέρω. Νιώθω ότι έχω φτάσει ήδη στο Τόκιο κι έχω κερδίσει κιόλας».

ΕΡ: Στον επόμενο αγώνα σου χρειάζεσαι το χρυσό και μία καλή επίδοση… Στην προπόνηση πάνε όλα καλά;
«Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο από θέμα υγείας, γιατί με κυνηγάει και λίγο. Να σας πω ότι στους δύο τελευταίους αγώνες έχω πάει άρρωστος. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Είμαι έτοιμος για new high score!».

ΕΡ: Όλοι ξέρουν ότι ο κόσμος στις χαρές είναι πάντα κοντά. Εσένα όμως σε στήριξαν πολύ και στον τραυματισμό σου και όταν δεν ήρθε η πρόκριση σε στήριξαν ακόμα περισσότερο… Αυτό τι σημαίνει για σένα;
«Θεωρώ πως ο κόσμος έχει εκτιμήσει την συνέπειά μου ως αθλητής, όχι μόνο ως αποτέλεσμα, αλλά την προσπάθειά μου. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ εξεπλάγην, γιατί έχω δει να συμβαίνει και το αντίθετο. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχει συνέπεια στην προσπάθεια και την επιτυχία κι επειδή παραμένω για πάντα ο Λευτέρης όλων των ανθρώπων. Μιλάω με όλο τον κόσμο και είμαι το ίδιο ευχάριστος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά…».

ΕΡ: Σ’ αυτούς τους ανθρώπους που σ’ αγαπούν θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα;
«Όπως κάθε φορά, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ελληνες. Όταν πηγαίνω σε μεγάλους αγώνες, από την αγάπη τους πηγαίνω 11 εκατ. φορές πιο δυνατός».

Μιλλούση: «Δουλειά μου να στηρίζω τον Λευτέρη»

ΕΡ: Πώς βιώνεις τους πρώτους μήνες της μητρότητας;
«Όπως κάθε μαμά. Απολαμβάνω κάθε στιγμή. Υπάρχει κούραση, αλλά είναι ένα ανεκτίμητο δώρο που το αντιλαμβάνεσαι μέρα με την ημέρα το πως είναι να διαμορφώνεις ένα νέο παιδί».

ΕΡ: Είχες μάθει με τον πρωταθλητισμό. Τώρα η ζωή σου έχει αλλάξει;
«Έχουν αλλάξει τα πάντα. Δεν είναι προτεραιότητά μου ο αθλητισμός. Προτεραιότητά μου είναι το παιδί μου. Αυτό που με έχει βοηθήσει και με καθοδηγεί είναι η πειθαρχία. Είναι κάτι που κέρδισα από τον αθλητισμό. Η πειθαρχία αυτή την στιγμή υπάρχει στην ανατροφή του παιδιού μου».

ΕΡ: Μπορεί πλέον να μην είσαι αθλήτρια, αλλά υπάρχει ένας έντονος αγώνας που δίνεις κι εσύ. Η προσπάθεια του Λευτέρη να προκριθεί στο Τόκιο…
«Νομίζω ότι η πρόκριση θα έρθει και θα είναι το νέο χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη. Γιατί θα έρθει μετά από δύο χρόνια μεγάλης κόπωσης, κούρασης, απογοήτευσης και εξάντλησης. Η επιβράβευση θα είναι η πρόκριση στο Τόκιο».

ΕΡ: Λένε ότι πίσω από έναν άνδρα κρύβεται μια επιτυχημένη γυναίκα. Πόσο και πως προσπαθείς όλο αυτό το διάστημα να τον στηρίξεις;
Διακόπτει ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος δηλώνει: «Αν δεν υπήρχε η Βασιλική, δεν θα υπήρχα πουθενά. Το λέω και το εννοώ. Δεν είναι υπερβολή. Έχω περάσει από πολύ δύσκολα μονοπάτια, που, αν δεν ήταν η Βασιλική, δεν θα ήμουν εδώ. Πολύ πριν από το χειρουργείο, όχι μόνο τώρα».

Β.Μ.: «Είναι τιμή μου, αν υπάρχει αυτός ο τίτλος, όταν έχεις τέτοιον άνδρα. Η δουλειά μου είναι να τον στηρίζω και θα το κάνω όσο μπορώ».

ΕΡ: Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στον αθλητισμό, όχι απαραίτητα ως αθλήτρια, αλλά από άλλο πόστο και σκέφτεστε την κόρη σας στον αθλητισμό, αν και είναι μικρή ακόμα;
«Ό,τι αφορά τον αθλητισμό, εμείς θα είμαστε πίσω από αυτό. Και με δικό μας χώρο, αλλά και στα κοινά, ώστε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί ο αθλητισμός στη χώρα μας. Τώρα για τη Σοφούλα θα της περάσουμε σίγουρα το “μικρόβιο”, τώρα για τον πρωταθλητισμό θα διαλέξει η ίδια, μπορεί να μην της αρέσει, αλλά σίγουρα θα μεγαλώσει σε ένα γυμναστήριο».