Στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη, οι Ελληνίδες αθλήτριες του ύψους δεν κατάφεραν να υπερβούν το όριο της πρόκρισης και αποκλείστηκαν από τον τελικό του αθλήματος, εκεί όπου θα συμμετάσχει η Έλενα Κουλιτσένκο της Κύπρου.
Η Τατιάνα Γκούσιν δεν κατάφερε να υπερβεί τα 1.92μ καθώς σημείωσε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και κατετάγη 17η . Η Ελληνίδα άλτρια ξεκίνησε τις προσπάθειες με 3/3 καθώς πέρασε άνετα τα 1.75μ, 1.80μ και 1.85μ., ενώ χρειάστηκε τρία άλματα για το 1.89μ, που όμως δεν στάθηκε αρκετό για να της χαρίσει ένα εισιτήριο για τον τελικό.

Από το πρώτο γκρουπ, η Παναγιώτα Δόση «σκόνταψε» στο 1.85μ και αποκλείστηκε από τον τελικό του άλματος εις ύψους στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Προηγουμένως, πέρασε με την πρώτη απόπειρα το 1.75μ και με την τρίτη το 1.80μ.

Από την άλλη, η Έλενα Κουλιτσένκο που εκπροσωπεί την Κύπρο ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ στα 1.92μ φτάνοντας στην 8η θέση και θα αγωνιστεί στον μεθαυριανό τελικό .

\Να σημειωθεί πως καμία αθλήτρια από τα δύο γκρουπ δεν έφτασε το 1.94μ που ήταν το όριο της πρόκρισης, αλλά η κατάταξη οριστικοποιήθηκε με τα προηγούμενα άλματα. Ο τελικός στο άλμα εις ύψος θα διεξαχθεί την τελευταία μέρα της διοργάνωσης στη Βουδαπέστη (27/8) στις 21.05 με 12 συμμετέχουσες.