Οι Ζελενάι/Κλάιν επικράτησαν με 6-3, 6-7(5), 6-3 σε 2 ώρες και 12 λεπτά και πλέον η ομάδα τους θέλει μια νίκη για να κλείσει θριαμβευτικά τη σειρά με την Ελλάδα.

Το βάρος, λοιπόν, πέφτει στον Στέφανο, που θα αντιμετωπίσει το Νο.1 της Σλοβακίας, τον Άλεξ Μόλτσαν και καλείται να κάνει το 2-2, ώστε να κριθούν τα πάντα στο πέμπτο ματς.

Εκεί ο ενδεχομένως ο Αριστοτέλης Θάνος και όχι ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα αναμετρηθεί με τον Λούκας Κλάιν

Οι Σλοβάκοι αιφνιδίασαν το ελληνικό δίδυμο στο ξεκίνημα του αγώνα και «έσπασαν» το σερβίς του Πέτρου για να πάρουν στη συνέχεια προβάδισμα με 2-0.

Eίχαν μια ευκαιρία για να περάσουν μπροστά με διπλό μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ, αλλά ο Στεφ κράτησε το σερβίς του και η ελληνική ομάδα έμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση του σετ.

Οι Σλοβάκοι, ωστόσο, σέρβιραν εξαιρετικά και όχι μόνο δεν απειλήθηκαν καθόλου όταν είχαν τις μπάλες στα χέρια τους, αλλά σημείωσαν ένα ακόμα μπρέικ στο σερβίς του Πέτρου, κλείνοντας το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, τα δύο αδέρφια άρχισαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους στο σερβίς τους, ενώ ο Πέτρος είχα σαφώς καλύτερα ποσοστά στο δικό του σερβίς. Είχαν από ένα μπρέικ πόιντ στα δύο πρώτα service games των Σλοβάκων, όμως τελικά δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν καλά στις κρίσιμες στιγμές, με αποτέλεσμα να πάει το σετ σε τάι μπρέικ.

Παρότι εκεί έμειναν δύο φορές πίσω με μίνι μπρέικ (1-0, 4-3), βρήκαν γρήγορα απαντήσεις και μετά η ελληνική ομάδα είχε σετ πόιντ στο 6-5, μετά από σερβίς του Στεφ.

Στο σημείο αυτό, ο Πέτρος έβγαλε εξαιρετική επιστροφή, ο Κλάιν δεν μπόρεσε να βγάλουν άμυνα και… σηκώθηκε όρθιο όλο το Καλλιμάρμαρο!

Στο τρίτο σετ συνεχίστηκε η μεγάλη μάχη, με τον Πέτρο να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Το μπρέικ, όμως, έγινε στο σερβίς του Στέφανου, οι Σλοβάκοι πέρασαν μπροστά με 4-3 και αφού κράτησαν για το 5-3, «έσπασαν» και τον Πέτρο και έκλεισαν τον αγώνα.