Μπορεί να μένουν περίπου τρεις μήνες μέχρι την έναρξη του BNP Paribas Open στο Indian Wells, όμως ενδέχεται εντός των ημερών να ανακοινωθεί η ματαίωσή του για δεύτερη σερί σεζόν!

Η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν η πρώτη που ακυρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας και μπορεί να… ανοίξει το χορό και το 2021.

Την ώρα που ATP και WTA προσπαθούν να αναδιοργανώσουν το καλεντάρι τους λόγω της καθυστέρησης του Australian Open, που λογικά θα αρχίσει στις 8/2, οι διοργανωτές του αμερικανικού Masters ζητούν εγγυήσεις από τις τοπικές αρχές ότι θα μπορούν να υποδεχτούν τουλάχιστον το 25% των θεατών τους.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, φαντάζει αυτή τη στιγμή αρκετά δύσκολο, καθώς το Riverside County, όπου υπάγεται το Indian Wells, έχει χτυπηθεί εντόνως τον τελευταίο καιρό από τον Covid-19, με τα κρούσματα να είναι καθημερινά πάνω από 1.000.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το τουρνουά δεν θα διεξαχθεί και σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΗΠΑ θα ανακοινωθεί εντός των ημερών η ακύρωσή του!

Αν, πάντως, επιβεβαιωθεί το σενάριο, μπορεί να ευνοηθούν οι διοργανώσεις σε Ρότερνταμ και Λατινική Αμερική, που ήταν σε μεγάλο κίνδυνο λόγω της μετακίνησης του Australian Open.