Ο προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς είναι έξαλλος με την αντιμετώπιση που έχει από τα media ο παίκτης του τονίζοντας πως η κατάκτηση του Australian Open ήταν πιο… γλυκιά μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε.

«Για μένα, ως προπονητή και θαυμαστή του Τζόκοβιτς, ο τίτλος αυτός είναι ο πιο γλυκός», είπε ο Κροάτης κόουτς του Νόλε στο Tennis Majors. «Ο Νόβακ μάλλον θα έλεγε το Roland Garros 2016 ή το πρώτο του Wimbledon, αλλά για μένα, μετά από έναν χρόνο κατά τον οποίο χτυπήθηκε από media με όλα τα διαθέσιμα όπλα, η αίσθηση είναι εξαιρετική. Την ίδια στιγμή μπορεί αυτός ο τίτλος να αποδειχτεί καθοριστικός στο μέλλον (στη μάχη για τα περισσότερα Grand Slams)».

Ο Ιβανίσεβιτς εξήγησε στη συνέχεια τη φράση του «χτυπήθηκε από τα media»: «Όλα ξεκίνησαν από το Adria Tour, τον κυνηγούσαν όμως και πριν από αυτό, ένιωθα σαν να βλέπω την ταινία “Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι” (γέλια). Γιατί του φέρονται έτσι; Πιθανότατα λόγω του background του, οι Βαλκάνιοι πάντα αντιμετωπίζονται αλλιώς. Επίσης, ο Νόβακ δεν φοβάται να μιλήσει ανοιχτά και να παλέψει για τα πιστεύω του. Στο US Open ήταν λες και όλοι χάρηκαν με αυτό που του συνέβη. Στην Αυστραλία, ύψωσε το ανάστημά του για τους συναθλητές του και ξανά ας κλωτσήσουμε τον Τζόκοβιτς, γιατί μόνο αυτός μιλάει, οι άλλοι σιωπούν. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα δει παίκτες να κάνουν διάφορα πράγματα, αλλά κανείς δεν είχε την αντιμετώπιση που έχει ο Νόβακ».

Και κατέληξε: «Μετά, ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Πώς να το πω… Το πιο δόλιο, το πιο λυπηρό πράγμα ήταν οι κατηγορίες ότι προσποιούταν τραυματισμό. Γιατί να το κάνει αυτό; Γιατί ο καλύτερος παίκτες στον κόσμο να προσποιηθεί τραυματισμό ενώ είναι μπροστά στο σκορ με 2-0; Όταν άλλοι τοπ παίκτες τραυματίζονται θεωρείται ηρωική πράξη και μόνο η είσοδός τους στο court. Όταν, ωστόσο, είναι ο Νόβακ, τότε κάνει θέατρο. Με κάποιο τρόπο, λοιπόν, τα χειρίστηκε όλα αυτά στην Αυστραλία».

Ο Ιβανίσεβιτς αποκάλυψε ότι ο Τζόκοβιτς θα «κόψει» δύο με τρία τουρνουά τον χρόνο, ενώ ανέφερε ότι το μόνο τουρνουά στο οποίο ενδέχεται να παίξει πριν τη χωμάτινη σεζόν είναι το Μαϊάμι. Θέλει, άλλωστε, χρόνο για να αποθεραπευτεί πλήρως.